Trei elevi în clasa a X-a și a XI-a din Vaslui, voluntari SMURD, au salvat un bărbat căzut pe stradă care suferise un infarct miocardic

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta smurd
Doi elevi în clasa a X-a din Vaslui, voluntari SMURD, au salvat un bărbat căzut pe stradă care suferise un infarct miocardic.

Trei elevi ai Liceului Mihail Kogălniceanu Vaslui, voluntari în cadrul SMURD, au acordat primul ajutor unui bărbat căzut pe stradă care suferise un infarct miorcardic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, bărbatul a căzut în apropierea sediului Goscom, iar trei elevi, aflaţi în zonă, au văzut cele întâmplate, au traversat imediat strada, au evaluat victima şi au început să îi acorde primul ajutor, concomitent apelând şi numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112.

Elevii au relatat dispecerului de serviciu că bărbatul se află în stop cardiorespirator, la faţa locului fiind trimis de urgenţă echipajul şi ambulanţa SMURD pentru terapie intensivă mobilă. Aşa cum au învăţat la cursurile de prim-ajutor, voluntarii SMURD au început manevrele de resuscitare şi au continuat până la sosirea ambulanţei. În cel mai scurt timp posibil, ambulanţa SMURD a ajuns la faţa locului, echipajul continuând manevrele de resuscitare. După ce a fost stabilizat, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Cei trei voluntari se numesc Maria Ignat (16 ani), Ianis Bologa (17 ani) şi Ştefan Gherghe sunt elevi în clasele a-X-a respectiv a-XI-a din cadrul LMK Vaslui, aceştia devenind voluntari SMURD în anul 2023.

Chiar dacă elevii aveau emoţii şi se temeau să nu fi greşit în vreun fel, reacţie firească, având în vedere că aceasta a fost prima intervenţie într-o situaţie de urgenţă reală, doctorul coordonator de pe ambulanţa SMURD a fost încântat de intervenţia tinerilor salvatori, medicul declarând că voluntarii au acţionat ca la carte, mărind considerabil şansele de supravieţuire a pacientului, prin acţiunea energică şi sigură de până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă, a mai spus reprezentantul ISU Vaslui.

Pacientul este internat la Terapie Intensivă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri