Triumful de la Berlin, în presa străină: „Un succes așteptat și binemeritat”

Data publicării:
17022013 20presa-49965

Agenţia de presă Reuters remarcă succesul de care se bucură regizorii români pe plan internațional. „Filmul, regizat de Călin Peter Netzer şi cu Luminiţa Gheorghiu în rolul principal, s-a numărat printre favoriţi la marele premiu, lucru care extinde succesul remarcabil al regizorilor români în circuitul festivalurilor europene”, scrie Reuters.

La rândul lor, jurnaliştii germani de la Die Welt observă că toate cele trei producţii premiate la Berlin vin din Europa de Est şi că un regizor necunoscut până acum a reușit să ia marele premiu. Publicația se întreabă, de asemenea, de ce a lipsit Luminița Gheorghiu de la festivitatea de premiere.

Depre Călin Peter Netzer şi filmul său vorbesc şi jurnaliştii de la BBC: „Filmul a fost favorit printre cele 19 pelicule înscrise în concurs”. BBC precizează, de asemenea, că filmul lui Netzer este o poveste despre corupție și vină în România modernă.

De peste Ocean, celebra publicaţie Hollywood Reporter susţine că trofeul Ursul de Aur este o rampă de lansare pentru lungmetrajul semnat de Călin Peter Netzer. „Poziţia copilului" va face, cu siguranţă, carieră internaţională, după victoria de la Berlin, subliniază publicația. Potrivit The Hollywood Reporter, companii de distribuţie din Germania şi Austria s-au arătat deja dornice să cumpere filmul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri