Un centru de afaceri va fi transformat în terminal pentru aeroport

Data publicării:
centru

Centrul Economic Bucovina a fost ridicat de Consiliul Judeţean Suceava în urmă cu zece ani în apropierea Aeroportului Internaţional Ştefan cel Mare din oraşul Salcea. 5 milioane de euro, bani europeni, au fost cheltuiţi pentru construirea lui. Centrul de afaceri nu a prezentat, însă, interes pentru patronii de firme. Acum, Consiliul Judeţean i-a găsit altă destinaţie, și anume terminal pentru aeroport.

Câştigul major este faptul că de la 1.000 de metri pătraţi, cât avem acum pe terminalul existent, ne putem creşte capacitatea şi volumul şi spaţiul la circa 5.000- 6.000 de metri pătraţi, asta însemnând şi facilităţi aeroportuare mai mari,” explică Cătălin Nechifor, preşedinte CJ Suceava.

La parterul pavilionului expoziţional vor fi amenajate porţile de intrare către pista aeroportului Ştefan cel Mare, iar la etajele superioare urmează să fie amenajate cafenele, restaurante, dar şi spaţii şi birouri pentru agenţii comerciali.

Demersurile în acte pentru transformarea centrului de afaceri în terminal pentru aeroport au început deja, dar deocamdată nu se ştie de câţi bani ar fi nevoie pentru reamenajarea şi recompartimentarea clădirilor.

Efectuăm o expertiză tehnică pentru a vedea care este starea tehnică a clădirii având în vedere că a fost dată în folosinţă acum 10 ani,” spune Ioan Măriuţa, directorul aeroportului international Ştefan cel Mare Salcea.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava se gândesc să facă un credit pentru reamenajarea clădirii. Aceste noi investiţii vor fi făcute chiar dacă acum pe aeroportul de la Salcea aterizează săptămânal numai două curse de la Bucureşti.

Conducerea Aeroportului de la Salcea spune că din vara acestui an va fi introdusă şi o cursă internaţională cu un operator low-cost.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri