Un elev din Lupeni a cumpărat de pe internet un pistol și s-a dus cu el la școală. Înainte, l-a probat în curtea casei

Data publicării:
pistol
Un elev din Lupeni a cumpărat de pe internet un pistol și s-a dus cu el la școală. FOTO: captură Digi24

Un elev de 17 ani din Lupeni s-a dus la școală cu un pistol cumpărat de pe internet și l-a ascuns în bancă. Poliția face anchetă, iar adolescentul a fost exmatriculat. 

Aura Bucur, directoarea liceului: "I-am dus la acea clasă profesională de a 10-a, au numit elevul, l-au ridicat în picioare, eu cred că el se aștepta după reacția lui, un domn de la Poliție a controlat între cărțile din bancă și acolo a găsit pistolul. Mare."

Arma pe care elevul o avea asupra lui in timp ce era la școală a fost comandată de pe internet și a costat 500 de lei. Înainte de a o aduce la unitatea de învățământ, băiatul a probat-o de câteva ori în curtea casei în care locuiește.

Elevul de clasa 10-a a mai fost exmatriculat și în anul precedent, de la un alt liceu din localitatea Vulcan. A avut apoi și media scăzută la purtare din cauza violenței. 

Aura Bucur, directoarea liceului: "I s-a oferit consiliere psiho-pedagogică de către doamna psiholog școlar, părinții au fost de acord, el a refuzat. N-a vrut să meargă".

Mama a declarat la Poliție că nu știa de pistol și nici de unde a făcut fiul ei rost de bani să-l cumpere. Polițiștii au confiscat pistolul.

Bogdan Nițu, polițist la IPJ Hunedoara: "Arma a fost ridicată pentru a fi expertizată și a se stabili natura acesteia, în funcție de concluziile specialiștilor Arme și Substanțe periculoase, se vor dispune măsurile prevăzute de lege. Dacă polițiștii ajung la concluzia că arma este neletală, băiatul riscă doar o amendă contravențională".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri