Un gălăţean va deveni mamoş, adică moaşă la masculin

Data publicării:
momos

După patru ani de studiu, Mihai Septimius Drăgan e gata să le îmbărbăteze pe viitoarele mămici înainte şi în timpul naşterii. În mare parte, în asta constă treaba lui.

Mihai îşi aminteşte, amuzat, cum la prima naştere la care a asistat a fost pe punctul de a leşina. „Cum vă imaginaţi un tătic, în sala de naşteri, alb la faţă”, spune el.

Până să ajungă aici, Mihai a avut mult de învăţat, dar parcă mai greu a fost să lupte cu prejudecăţile. În urmă cu trei ani, când a început să facă practică în maternitate, chiar cei de la care trebuia să înveţe au părut surprinşi.

Prima dată m-am lovit de mentalitatea unora din asistentele de acolo, în sensul că un bărbat nu are ce căuta aici”, spune Mihai.

Cred că important este profesionalismul celui care asistă naşterea şi mai puţin sexul celui care se ocupă de asistenţa la naştere. Într-adevăr, procentul este de 90% de femei chiar şi în Occident”, afirmă doctor Alina Călin, medic primar Obstetrică - Ginecologie.

Nu m-ar deranja. Am avut şi ginecolog bărbat şi nu a fost nicio problemă”, spune o viitoare mamă.

Pe viitor, tânărul mamoş nu exclude posibilitatea de a pleca în străinătate. Dacă în România, salariul de debutant este de 900 de lei, în Anglia, de exemplu, ar primi de cel puţin 10 ori mai mult.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri