Un militar român a fost rănit în Afganistan

Data publicării:
0912militar 20ranit-37766

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, o patrulă aparţinând Batalionului 2 Manevră, aflată în misiune de cercetare a unui pod, pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan, a fost atacată, duminică, 9 decembrie, în jurul orei 14.25 (ora României), cu armament de infanterie.

În urma schimbului de focuri, caporalul Daniel - Gheorghe Tuică a fost rănit în zona gâtului. Militarului i s-a acordat primul ajutor, apoi a fost evacuat de urgenţă, cu un elicopter MEDEVAC, la Spitalul Militar din baza Lagman, pentru investigaţii de specialitate, starea lui fiind stabilă. Militarul, în vîrstă de 29 de ani, este căsătorit, face parte din Batalionul 33 Vânători de Munte "Posada" şi a mai participat în teatrul de operaţii din Afganistan, în anul 2010.

„Daniel a fost evacuat pe calea aerului după ce i s-a acordat primul ajutor. În acest moment a ieșit din operație, iar vestea bună este că starea lui este stabilă”, a declarat pentru Digi24 Constantin Spânu, purtător de cuvânt al MapN.

În cei 10 ani de prezență în Afganistan, soldaţii români au executat zeci de misiuni. Ţara noastră a pierdut, de-a lungul timpului, 22 de soldaţi, iar alţi 100 au fost grav răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri