Sari la conținut
News Alert

Un nou incendiu în Parcul Natural Domogled

Un nou incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, în Parcul Natural Domogled. Pompierii mehedinţeni au identificat un singur focar. La faţa locului au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă, scrie News.ro.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, la ora 9.00 a fost primit un apel telefonic ce anunţa izbucnirea unui nou incendiu în Parcul Natural Domogled.

„A fost identificat doar un focar ce poate fi observat din DN 67D. La faţa locului, au fost trimiţi 12 pompieri cu două autospeciale cu apă şi spumă, şase lucrători silvici şi doi rangeri”, a precizat lt. Flavius Iscru, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Deocamdată, pompierii nu au ajuns la locul în care a izbucnit incendiul, ei având de parcurs în pantă 12 kilometri de teren accidentat.

În 18 iulie, un incendiu de pădure a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, judeţul Mehedinţi, zeci de pompieri şi lucrători silvici intervenind pentru stingerea focului, acţiunea fiind încheiată complet în 22 iulie. La intervenţie a participat şi un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere "Bambi-Bucket".

Judeţul Mehedinţi este sub cod roşu de caniculă pentru zilele de vineri şi sâmbătă, când temperaturile vor ajunge până la 42 de grade.