Un politician german vrea reintroducerea regimului de vize pentru bulgari şi români

Data publicării:
27022013 20germani-51973

Problema reintroducerii vizelor pentru bulgari și români a fost ridicată atunci când Asociaţia oraşelor germane a avertizat că municipalităţile nu vor mai putea să facă faţă consecinţelor unei micrări tot importante a unor familii de romi, arată Mediafax, citând presa germană.

Într-o emisiune televizată pe tema „Imigranţii sărăciei: Este Germania copleşită?” Wilfried Scharnagl s-a folosit de discuţie pentru a aduce acuzaţii Uniunii Europene în ansamblu, potrivit publicaţiei Die Welt.El a declarat că UE a adus „problema" în Germania şi, de aceea, se presupune că tot ea va soluţiona „încurcătura” cauzată.

Politicianul a mai apeciat că administraţia UE se îndepărtează de problemele reale, ocupându-se în schimb de reglementări cu privire la becuri şi la capete de duş. „Noi, germanii, nu putem să rezolvăm toate problemele din lume”, a conchis politicianul CSU.

Wilfried Scharnagl este un cunoscut militant pentru independența Bavariei și este chiar autorul unei cărți intitulate „Bayern kann es auch allein” (Bavaria poate funcționa și singură – germ).

Care este contextul declarațiilor

În ultima vreme, presa din Germania alocă spaţii largi „comunităţilor nomade” care s-au aciuat în marile oraşe. Este vorba de un curent de opinie care arată că nu doar englezii sunt speriaţi de valul de imigranţi din România şi Bulgaria care ar urma, spun ei, să invadezeinsula.

Presa şi politicienii din diverse oraşe germane se tem că anul viitor, romii români şi bulgari vor lua cu asalt ţara. Sunt vizate oraşele Frankfurt, Mannheim, München, Dortmund şi Duisburg. Iar autorităţile locale se tem că afluxul de imigranţi săraci veniţi din est va creşte costurile sociale cu milioane de euro.

Autorităţile locale din Germania se plâng că nu mai fac faţă valului de romi veniţi din România şi Bulgaria. Locuitorii de la marginea oraşului Duisburg, în vestul ţării, sunt revoltaţi de noii lor vecini estici. „Credeam că aici voi îmbătrâni. Locuiesc aici de 20 de ani. Dar aşa nu mai merge”, a spus o localnică.

„Se întâmplă lucruri de nedescris. Copiii aleargă pe aici, îşi dau pantalonii jos şi îşi fac nevoile peste tot”, a subliniat un bărbat.

Ministrul Integrării din landul Renania de Nord-Vestfalia susţine că situaţia romilor veniţi din estul Europei a scăpat de sub control. Sunt însă şi politicieni germani care recunosc că nu toţi românii aflaţi creează probleme. „Am în familia mea un ortoped care lucrează în Hagen şi care este născut în Bucureşti. S-a integrat complet. Vorbeşte germana şi câştigă de opt ori mai mult în Germania decât ar fi câştigat în oraşul lui natal. În Constanţa, o profesoară câştigă 300 de euro pe lună”, a declarat Guntram Schneider, ministru pentru Integrare.

Un val uriaș de imigranți români și bulgari amenință să ia cu asalt Marea Britanie și să invadeze piața muncii, deja supusă la presiuni, scria recent presa britanică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
David Popovici, un nou record mondial: A fost cel mai rapid din lume, dar timpul lui nu va fi omologat...
Digi FM
Andreea Bălan rupe tăcerea despre împăcarea cu George Burcea
Pro FM
Mesajul făcut public de Corina Bud după derapajul de la concertul Coldplay. Fanii, extrem de duri: „Ce fel de...
Film Now
Matthew McConaughey, adevărul despre momentul când a luat o pauză de la actorie: „A fost înfricoșător”
Adevarul
Cazul Alinei Apostol, închisă în China, ignorat de Ciolacu, Ciucă, Gorghiu. Răspunsurile la mesajele...
Newsweek
China poftește la teritorii din Japonia și India. „Taiwanul i-a deschis apetitul"
Digi FM
De ce s-au despărțit Delia și Edi Iordănescu, deși toți credeau că vor ajunge în fața altarului: „A fost o...
Digi World
Tu știi cum se mănâncă, de fapt, fructul kiwi? Un medic explică modul corect prin care poți asimila toate...
Digi Animal World
Imagini terifiante cu o femeie care este atacată de un taur pe o plajă din Mexic. Cum a ajuns turista în...
Film Now
„Speră că nu voi supraviețui procedurilor de divorț!” Shannen Doherty, critici la adresa fostului soț, căruia...
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia