Un polițist susține că i s-a montat pe mașină un dispozitiv de urmărire

Data publicării:
urmarit

Cele două instituţii neagă că l-ar urmări pe sindicalist şi cercetează acum cazul.

„Dispozitivul a fost undeva în zona rezervorului pentru că de acolo a căzut. E un dispozitiv de tip GPS de localizare, are un lăcaș pentru o cartelă SIM, pe baza ei funcționează”, spune Cosmin Andreica, membru al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

Sindicalistul susține că a găsit aparatul de urmărire după ce a lovit o bordură, încercând să parcheze. Mașina pe care ar fi fost instalat a fost pusă la dispoziția Sindicatului Național al Agenților de Poliție de Ministerul de Interne și are numere de înmatriculare specifice parcului auto al Poliției.

Sindicalistul mai spune că a informat Direcția Generală de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne și SRI cu privire la dispozitivul de urmărire. Surse oficiale au declarat pentru Digi24 că aparatul nu ar aparţine nici DGIPI şi nici SRI, însă se fac verificări suplimentare pentru a lămuri situaţia.

Bărbatul nu a făcut plângere la Poliţie, astfel că în acest caz nu există o anchetă judiciară. Poliţistul a făcut, însă, la rândul său, obiectul unei anchete. Inspectorii Agenției Naționale de Integritate au descoperit că el este, pe lângă ofițer de politie, şi administrator al unei firme de pază şi protecție, lucru interzis de lege. El nu şi-a mai depus declarația de avere din 2011.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri