Un poștaș din Vrancea fura pensiile și alocațiile oamenilor. Câți bani a strâns

Data publicării:
posta romana agerpres

Într-o comună din Vrancea, poştaşul nu suna nici măcar o dată la unii oameni care aşteptau pensia, alocația sau ajutorul social. Păstra pentru el banii şi aşa a strâns 35 de mii de lei. Până la urmă, cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor.


Localnicii din comuna Chiojdeni îl aşteptau de multe ori degeaba pe poştaş. Se întâmpla să treacă luna fără să-şi primească banii de la stat.

Iată ce spun localnicii:

„Pensii, alocații, nu le-a dat la lume”.

„Trei milioane șapte sute de mii, pensia de handicap, nu mi i-a dat”.

Până acum polițiștii au identificat opt persoane care nu au primit pensii, alocații sau ajutoare sociale. Cei mai mulți erau plecați în străinătate iar poștașul a profitat de acest lucru și nu le-a mai dat oamenilor banii

„În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri”, spune Livia Brașoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.

Între timp, în comună a venit deja un nou poştaş, care a început să aducă inclusiv sumele restante, doar că în multe cazuri, nu găseşte pe nimeni acasă.

Reprezentanţii Poştei Române au transmis pentru Digi 24 că angajatul anchetat a returnat până acum 30 mii de lei şi va trebui să aducă şi restul banilor, până la 35 de mii, cât e prejudiciul total. În caz contrar, va fi chemat în instanţă. Poştaşul, care va rămâne fără loc de muncă, e liber pe durata anchetei.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri