Un turist polonez a căzut într-o prăpastie în masivul Piatra Craiului. Este internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în comă

Data publicării:
smurd

Un turist polonez a fost internat în stare gravă la spital, după ce a căzut de la 100 de metri înălţime, în masivul Piatra Craiului. Bărbatul a suferit răni grave la cap şi la faţă, aşa că a necesar transportul său la Bucureşti cu un elicopter SMURD, după ce salvamontiştii s-au străduit ore în şir ca să ajungă la rănit.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani pornise cu soţia într-o drumeţie. Ana Porempski povesteşte că şi ea şi soţul au experienţă în drumeţii de acest gen şi că nu este prima dată când călătoresc pe un traseu montan din România: „Suntem la a patra vizită în România. Am mai fost în drumeţii pe munte.

Într-un moment de neatenţie însă, bărbatul a alunecat şi a căzut în gol de la 100 de metri în zona Şaua Crucii, suferind răni grave. Soţia sa a sunat imediat la 112, dar salvamontişii au avut nevoie de peste două ore ca să ajungă la victimă.

La momentul preluării sale de la echipajul salvamont, echipajul SMURD a constatat că pacientul era în comă profundă, cu un scor Glasgow 6, necesitând ventilaţie şi intubaţie mecanică. „Este un traumatism cranio-cerebral grav, cu fractură cu înfundare craniană şi traumatism toracic care a necesitat drenaj pleural”, a declarat Gabriela Bratosin, medic SMURD, adăugând că bărbatul a fost stabilizat.

Turistul a fost dus de urgenţă cu elicopterul la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Medicii sunt rezervaţi deocamdată în privinţa şanselor sale de recuperare.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri