UTILITAR. Ce acte sunt necesare pentru căsătoria civilă

Data publicării:
acte

Primul pas pentru legalizarea vieţii în doi este vizita la medicul de familie. Acesta vă eliberează o trimitere către un laborator de analize. Cu rezultatele investigaţiilor medicale, vă întoarceţi la acelaşi medic de familie, care vă va înmâna un certificat medical prenupţial.

Cu două săptămâni înainte de data stabilită pentru cununia civilă trebuie să ajungeţi la Oficiul de Stare Civilă. Aici, veţi plăti o taxă de 25 de lei şi veţi depune un dosar care va conţine : cărţile dumneavoastră de identitate în copie şi în original, la fel şi certificatele de naştere, dovada că aţi achitat taxa de căsătorie şi, nu în ultimul rând, certificatul medical prenupţial. De la ofiţerul stării civile veţi primi în schimb o adeverinţă cu data şi ora la care se va oficia căsătoria dumneavoastră.

Cu 24 de ore înaintea căsătoriei, cei doi soţi trebuie să ajungă din nou la Oficiul pentru Stare Civilă, pentru a confirma viitorul mariaj. Tot atunci, viitoarea soţie va trebui să spună dacă va purta sau nu numele viitorului soţ. În cazul în care cei doi vor purta după căsătorie acelaşi nume de familie, buletinul soţiei va fi anulat.

Şi a sosit ziua cea mare, iar dumneavoastră trebuie să fiţi la Oficiul de Stare Civilă cu cel puţin 20 de minute înainte de ora stabilită. Veţi intra în sala cununiilor, unde vă va întâmpina ofiţerul de stare civilă. După ceremonie, care va dura aproximativ 15 minute, ofiţerul de stare civilă vă va înmâna certificatul de căsătorie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri