V. Ponta despre îngrijorările Ambasadei SUA: Ideea cu ambasada care atrage atenția e total greșită

Data publicării:
ponta guvern gov-31.ro

„De atras atenție nu ne mai atrage atenția nici Moscova, nici altcineva”, a subliniat Victor Ponta pe tema îngrijorărilor exprimate de Ambasada SUA referitoare la modificările aduse Codului Penal. Întrebat dacă a purtat o discuție, Victor Ponta a spus: „Tot prin presă, ca și dânsul”.

„Declarațiile de principiu sunt foarte bune. Mă bucur că partenerii europeni se interesează direct, nu se iau după relatări din presă. Am salutat faptul că s-au întâlnit cu parlamentarii”, a spus premierul.

„Nu trebuia neapărat să știu eu despre tot ce votează Parlamentul. Cât timp voi fi premier voi spune că Parlamentul controlează Guvernul, nu invers”, a declarat premierul

„Despre singura lege despre care știam și pe care o susțin într-o formă care să răspundă așteptărilor, este cea referitoare la aministie, atâta timp cât nu se referă la faptele comise cu violență și de corupție, Nu știu exact cum a fost forma finală. Se va discuta în continuare”, a spus premierul.

„Referitor la modificările la Codul Penal. Am discutat cu Zgonea, să aflu și eu, după cum știți am fost la Johannesburg. Nu știam exact ce s-a întâmplat. Lucrurile sunt foarte clare. Toate legile au fost discutate în comitetul liderilor de grupuri, au participat toți, au decis includerea pe ordinea de zi a acestor proiecte. Cred că Parlamentul trebuie să aibă dreptul de a legifera, dar pe astfel de legi e necesară o consultare aprofundată cu Ministerul Justiției, care nu a existat, cu CSM, cu Înalta Curte, cu ANI, trebuie informată CE pentru a vedea dacă aceste modificări propuse încalcă obligațiile noastre. Acest lucru se va face în viitor”, a explicat el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi că aranjamentul între Victor Ponta şi Crin Antonescu pe legea amnistiei şi graţierii şi pe Codul Penal s-a făcut luni, iar intervenţia puterilor externe i-a făcut să dea înapoi mai repede.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri