V. Ponta: În noiembrie 2015, când protestele puteau degenera, am demisionat imediat

Data publicării:
ponta profil fb

Fostul premier Victor Ponta se declară indignat de "modul mizerabil şi criminal în care nişte români sunt trataţi de către Guvernul lor", afirmând că a fost premier timp de 4 ani şi nu a fost niciodată de acord să folosească instituţiile statului împotriva oamenilor, iar în 2015, a demisionat din funcţie când a văzut că protestele puteau degenera. Ponta spune că Ion Iliescu era un om "onest, educat şi cu principii de stânga", comparativ cu Liviu Dragnea. Acesta a mai explicat faptul a fost criticat, insultat şi detestat de românii din diaspora când aceştia nu au putut vota la alegerile din 2014, şi-a cerut scuze şi a luat măsuri concrete pentru a-i sprijini, dar “războiul declarat acum de Dragnea împotriva lor este o crimă gravă şi va fi pedepsită!”.

“M-am uitat cu oroare la ce s-a întâmplat azi în Ţară şi mă declar indignat de modul mizerabil şi criminal în care nişte români sunt trataţi de către Guvernul lor (indiferent dacă eşti sau nu de acord cu revendicările lor)! Am considerat mereu, şi nu am renunţat la acest principiu, că ajungi la guvernare ca să faci bine oamenilor. Dragnea şi alţii ca el cred că guvernarea este doar ca să faci bani, să îţi promovezi rudele şi oamenii din gaşca ta şi să foloseşti forţa Statului împotriva celor care te critică!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

El spune că a fost premier timp de 4 ani şi nu a fost niciodată de acord să folosească instituţiile statului împotriva oamenilor, iar în 2015, după incendiul din Clubul Colectiv, a demisionat când a văzut că protestele puteau degenera.

“Am fost prim-ministru timp de 4 ani şi niciodată nu am fost de acord să folosesc forţa instituţiilor Statului împotriva oamenilor. În noiembrie 2015, când protestele puteau degenera, am demisionat imediat şi am detensionat situaţia. Am greşit eu crezând în democraţie şi în responsabilitate politică? Are dreptate Dragnea să îşi pună slugile să bată oameni şi să mintă la televizor mai oribil decât pe vremea PCR? Dvs să decideţi - eu nu m-am răzgândit”, a mai scris acesta.

De asemenea, Ponta spune că a considerat mereu că Ministerul de Interne trebuie să slujească oamenii şi nu şefii politici, iar din acest motiv a refuzat încă din 2012 să îl lase pe Dragnea “să îşi împlinească cea mai mare dorinţă şi să fie Ministru de Interne” .

Ponta susţine că el i-a apărat pe români de Dragnea până în noiembrie 2015, dar de atunci până azi “trebuia Klaus Iohannis să îi apere”, întrebându-se dacă a făcut asta când a semnat decretul de numire a lui Carmen Dan în funcţia de ministru de Interne.

El mai spune că, spre deosebire de liderul social-democraţilor, Ion Iliescu era onest.

„Spre deosebire de Dragnea (corupt, incult şi total lipsit de valori ideologice), Ion Iliescu era onest, educat şi cu principii de stânga. Cu toate acestea a fost vinovat de Mineriade şi PSD a trăit 20 de ani cu acest stigmat! Toţi PSD-iştii cumpăraţi sau predaţi Grupului Infracţional de la Teleorman trebuie să ştie că mulţi ani de acum încolo vor plăti un preţ uriaş pentru crimele lui Dragnea la care asistă cu o laşitate de nescuzat!”, a mai scris fostul premier.

Acesta afirmă că a fost criticat, insultat şi detestat de românii din diaspora când aceştia nu au putut vota, în 2014, şi-a cerut scuze şi a luat măsuri concrete pentru a-i sprijini, dar “războiul declarat acum de Dragnea împotriva lor este o crimă gravă şi va fi pedepsită!”.

“Am fost criticat, insultat şi detestat de românii din Diaspora (chiar dacă decizia de a nu deschide mai multe secţii de vot mi-a fost propusă şi susţinută în 2014 de către şeful campaniei mele electorale). Mi-am cerut scuze pentru greşeli, am spus când am crezut că nu au dreptate, am luat măsuri concrete pentru sprijinul lor şi am continuat să apreciez toţi românii (din Ţară sau din Diaspora) care muncesc onest şi contribuie la binele României. Războiul declarat acum de Dragnea împotriva lor este o crimă gravă şi va fi pedepsită!”, a conchis Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri