Vești despre bebelușul abandonat în pungă. Medicul Cîrstoveanu: Depinde de aparate, nu tolerează 4, 5 mililitri de lapte

Data publicării:
catalin cirstoveanu
Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției ATI nou-născuți de la Spitalul Marie Curie

Cristian Ștefan, bebelușul abandonat într-o pungă, în fața unui bloc din sectorul 3 al Capitalei, la începutul acestei săptămânii, dă semne că nu va rămâne cu sechele. Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției ATI nou-născuți de la Spitalul Marie Curie, acolo unde a ajuns nou-născutul, spune că bebelușul va mai fi supravegheat cel puțin o lună și jumătate și că în prezent micuțul depinde în continuare de aparate, dar se declară optimist în privința evoluției lui. Între timp, polițiștii au identificat-o pe mamă, care a fost plasată sub control judiciar și va fi supusă unui control psihiatric.

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției ATI nou-născuți de la Spitalul Marie Curie: A stat o anumită perioadă fără oxigen, fără să fie resuscitat, evident fără suport, a stat la rece și a fost o perioadă în care a fost fără niciun fel de ajutor. Dar sperăm că toate aceste agresiuni nu au însemnat nimic pentru viața lui.

Problema noastră este să vedem că tolerează și nutriția. Încă nu poate să tolereze vreo patru-cinci mililitri de lapte, este prea mult pentru el, deocamdată. O să scădem mai jos, mai puțin. Un mililitru, doi.

Aș da o nutriție doar ca să existe ceva în tubul digestiv, să vedem cum se comportă și tubul digestiv în agresiunea pe care a avut-o, dar una peste alta starea lui este una mult îmbunătățită și suntem foarte bucuroși de evoluția lui Cristian Ștefan.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri