Victor Ponta, despre contractul cu Bechtel: L-am criticat pe Dan Şova că a fost prea transparent

Data publicării:
ponta guvern gov-12.ro

ACTUALIZARE 15.00. Ministrul Marilor Poiecte, Dan Şova a greşit când s-a grăbit să anunţe rezilierea contractului cu Bechtel a declarat cu puţin timp în urmă premierul Victor Ponta. Acesta spune că anunţul trebuia făcut după finalizarea negocierilor şi nu înainte. 

L-am criticat că a fost prea transparent, că nu trebuia să vă spună nimic până nu încheia vreo negociere. Deci e

prea multă transparenţă, da. Dacă v-a anunţat înainte să încheie negocierile, înseamnă că a greşit”, a spus premierul.

În cursul dimineţii, Victor Ponta afirmase că va explica situaţia legată de contractul cu Bechtel atunci când la Guvern va veni o informare în acest sens. 

„Nu pot să vă explic pentru că nu răspund eu de acest lucru. Când va veni în Guvern o informare o să vă explicăm. Contractul ar trebui reziliat, pentru că în 2005, din cauza prostiei  - sperc că e vorba doar de prostie și nu de altceva - celor care au condus atunci Ministerul Transporturilor, în loc să se aplice un contract care era foarte bun au început renegocieri, tergiversări și uite că am ajuns după aproape zece ani să nu se mai întâmple nimic”, Victor Ponta, premierul României.

Ieri, Victor Ponta a cerut corpului de control al primului ministru să verifice contractul încheiat cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania. Se pare că autorităţile au probleme privind negocierile pentru rezilierea acestui contract şi că nu s-a ajuns încă la un consens privind cuantumul despăgubirilor. Săptămâna trecută, ministrul Dan Şova spunea că azi va fi reziliat contractul cu Bechtel, dar, între timp, nu a mai fost furnizată nicio informaţie oficială în acest sens.

Surse guvernamentale au spus pentru Digi24 că Bechtel a refuzat despăgubirile propuse de autoritățile române. Se pare că, într-o primă fază, propunerea ar fi fost de câteva zeci de milioane de euro, în timp ce americanii au cerut restul de bani din acest contract, adică aproape un miliard de euro.  

Pe același subiect:

Efectul Bechtel. Investitorii străini au ocolit România din cauza infrastructurii deficitare

Anca Boagiu: Ar fi o prostie să reziliem acum contractul cu Bechtel

Miron Mitrea, despre contractul cu Bechtel: S-au făcut modificări halucinante în proiect

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri