Victor Ponta despre privatizarea CFR Marfă: „Sunt prudent”

Data publicării:
ponta guvern gov-4.ro

„Rămâne ca procedura să fie finalizată. De aceea sunt prudent, pentru că aici e vorba de avizul Consiliului Concurenței, negocierile privind investițiile și locurile de muncă și plata prețului pentru acțiuni. 200 de milioane e un preț bun, rămâne să fie și plătit”, a subliniat premierul.

„Nu am făcut această procedură doar pentru FMI, ci pentru că CFR Marfă, după ce în 2008 avea încă profit, a intrat de atunci într-un dezastru financiar. Mă bucur că e un investitor român, nu am nimic cu cei străini, dar cred că e bine să avem și investitori români, nu e un escroc cu genți de bani, ci una dintre marile firme. Aștept să se finalizeze toate lucrurile cu bine”, a adăugat el.

„Îl felicit pe ministrul Fenechiu, și-a îndeplinit cele două sarcini importante pentru acest început de an: deblocarea programului operațional de transporturi și ducerea cât mai departe a procedurii de privatizare”, a mai spus Victor Ponta.

Fenechiu pleacă din guvern, dacă e condamnat

Premierul a reconfirmat că dacă va exista o decizie a justiției nefavorabilă lui Relu Fenechiu, nu va ezita să îl demită, dar a arătat că „i-ar părea rău”.

„Mi-ar părea foarte rău, pentru că iată, a dovedit pe două lucruri foarte concrete că e un ministru foarte eficient. A pornit cu un capital destul de mare de critici, capital negativ, e țintă tot timpul și pe la adversarii noștri politici, însă a avut... Mie îmi plac oamenii care rezolvă lucruri, nu care dau bine la televizor sau dau rău la televizor. A avut două lucruri importante: să deblocheze Programul de Transporturi - 4,5 miliarde de euro, și pentru asta vă spun sincer: doamna Boagiu, care l-a blocat, nu mi se pare cu nimic mai bună decât domnul Fenechiu, care l-a pus din nou în funcțiune, doar că doamna Boagiu nu știu ce nu a făcut acum zece ani și a făcut domnul Fenechiu”, a completat premierul. 

Citiți și PRIVATIZAREA CFR MARFĂ Relu Fenechiu: După șapte ore, a ieșit fumul alb. GFR, declarat câștigător. A oferit 202 mil.euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri