Victor Ponta și Crin Antonescu, din nou pe poziții divergente. Motivul: alegerile pentru colegiul lui Dan Voiculescu

Data publicării:
1102 20pontavacantari-49056

Opoziţia vă acuză că tergiversaţi” această chestiune, a precizat un reporter adresându-se lui Victor Ponta. „Cine-i opoziţia?”, a întrebat premierul. „Aceea care nu există din punctul dvs. de vedere”, a răspuns reporterul, referindu-se la faptul că Victor Ponta consideră că Partidul Democrat Liberal şi liderul acestuia, Vasile Blaga, „nu mai există”.

Opţiunea mea strict politică – dar trebuie să vedem dacă poate fi aplicată şi din punct de vedere legal – este de a nu mai organiza alegeri parţiale pentru nici un colegiu care se eliberează. Nu ştiu de ce sunt interesaţi doar de colegiul din sectorul 4, mai sunt şi alte colegii care se eliberează, fie că demisionează parlamentarii, fie că sunt declaraţi incompatibili. Ori părerea mea este că nu ar trebui să mai organizăm noi...

Părerea mea este că şi aşa suntem prea mulţi parlamentari. Până în anul 2016, la un număr normal, ar trebui ca acele locuri să rămână vacante. Părerea mea e că ar trebui să încercăm să nu mai revenim la numărul mare de parlamentari. Dacă cei care ţipau la televizor că suntem prea mulţi şi acum au rămas ei pe afară fără un ciolănel de ros simt că apare ceva, un os, undeva... întrebaţi-i pe ei cum e bine, atunci”, a conchis premierul.

El nu a putut da un răspuns cu privire la ce se întâmplă cu colegiile care în acest mod nu vor mai beneficia de reprezentare în Parlament.

Crin Antonescu: „Cred că e normal să fie alegeri”

În schimb, președintele Senatului, Crin Antonescu, are o altă părere. „Eu cred că fiind la începutul unei legislaturi și nu spre sfârșitul ei, cred că este normal să fie alegeri. Alegătorii din colegiul respectiv trebuie să fie reprezentați, a opinat copreședintele USL. „Nu știu contextul în care s-a exprimat o altă opțiune”, a adăugat el, rugat de ziariști să comenteze declarațiile colegului de alianță.

Cine și-a anunțat intenția de a candida în colegiul 8

În 28 ianuarie, la scurt timp după ce a depus jurământul de senator, Dan Voiculescu a demisionat, iar din camera superioară a Parlamentului, lăsând vacant locul de senator în colegiul 8 din sectorul 4 al Capitalei. El a motivat că vrea să renunțe la imunitate, pentru ca justiția să-și poată urma cursul. Senatorul PC nu și-a finalizat niciunul dintre cele trei mandate acordate de alegătorii săi.

Președintele PNL, Crin Antonescu, președintele Senatului, a declarat, în aceași zi a demisiei, că în colegiul în care a rămas locul vacantat de Dan Voiculescu se vor organiza alegeri anticipate. „Ne spune legea că în condițiile vacantării unui colegiu, se organizează alegeri anticipate pentru colegiul respectiv și fără îndoială se vor organiza”, a precizat Crin Antonescu, la sfârșitul lunii trecute.

Doi reprezentanți ai Opoziției ar putea să candideze pe acest post, respectiv doi foști aliați. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, în ziua demisiei lui Dan Voiculescu, că „aproape sigur” PDL va avea un candidat în alegerile parţiale din colegiul din Bucureşti. Acesta ar fi fost cel de-al treilea aspirant pe acest post din partea actualei Opoziții, după ce Mihai Răzvan Ungureanu a anunțat că Forța Civică îl susține pe Iulian Crăciun, iar Mihail Neamțu și-a făcut publică intenția de a candida ca independent.

Ulterior, ieri, președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că PDL s-a alăturat deciziei de a-l susține pe candidatul Forței Civice, Iulian Crăciun, la alegerile pentru colegiul din care a demisionat Dan Voiculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri