Victor Ponta: Sper ca în decembrie ANST să devină Ministerul Sportului

Data publicării:
victor 20ponta 20resize 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-36713

"Sper ca din luna decembrie ANST să devină Ministerul Sportului, fără tineret şi alte lucruri. Ideea de a avea în guvern un reprezentant al sportului poate fi o idee foarte bună până când sportul se va organiza atât de bine încât să nu mai aibă nevoie de guvern. Ştim cu toţii că dacă investim în sport în următorii 3-4 ani o să avem rezultate peste 10-15. Dacă însă nu vom investi nimic, nu vom avea rezultate deloc. În ceea ce priveşte infrastructura mă bucur că anul acesta încep lucrările şi la Sala Polivalentă, atât de mult aşteptată", a spus Ponta.

Premierul a precizat că în viitorul guvern va fi un ministru al Sportului care să reprezinte ca politică guvernamentală ce trebuie făcut pentru sport în următorii ani: "Pentru sport ceea ce ştiu ţine de alocările pe care am reuşit să le facem din buget şi fondurile de rezervă ale primului ministru. Şi mai ştiu sigur că în viitorul guvern, am discutat şi cu domnul Antonescu, vom avea un ministru al Sportului care să reprezinte ca politică guvernamentală ce trebuie făcut pentru sport în anii care urmează".

Ponta a făcut referire şi la faptul că preşedintele ANST, Carmen Tocală, a declarat, miercuri, că în anii următori Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret îşi propune să acceseze fonduri europene în valoare de 170-210 milioane de euro. "E vorba de fonduri pentru infrastructură sportivă. De faptul că, în afara de sala pe care primăria o va construi împreună cu Guvernul la Bucureşti, trebuie să avem fiecare capitală de regiune câte o sală polivalentă, să vedem dacă şi stadion, dar sunt şi bazine din fonduri europene. Dar nu în comune şi sate, ci în marile oraşe", a adăugat premierul.

Premii pentru marii sportivi ai României

La evenimentul care a avut loc la Sala Polivalentă din Capitală au fost prezenţi numeroşi foşti şi actuali performeri, printre care Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi şi Ivan Patzaichin, care au primit câte o plachetă din partea ANST.

Au mai fost premiaţi, între alţii, Helmuth Duckadam, Anghel Iordănescu şi Miodrag Belodedici, în numele echipei Steaua, câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986, Gica Dobrin, soţia lui Nicolae Dobrin, antrenorii de gimnastică Octavian Bellu şi Mariana Bitang, fostul campion olimpic la tir Corneliu Ion, preşedintele FR Scrimă Ana Pascu, secretarul general al COSR Ioan Dobrescu, handbalista Cristina Vărzaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri