VIDEO. Copil omorât de tren, după ce a plecat pe jos spre școală pentru că nu a mai avut loc în microbuzul primăriei

Data actualizării: Data publicării:
lumanari langa calea ferata unde a murit un copil
Copil omorât de tren, după ce a plecat pe jos spre școală pentru că nu a mai avut loc în microbuzul primăriei. Foto: Captură TV Digi24

Caz tulburător în județul Iași. Un copil care încerca să ajungă la școală a fost lovit de tren. Elevul mergea pe jos, pentru că nu a mai prins loc în microbuzul școlar.

Ligia Pricopi, jurnalist Digi24: Băiatul în vârstă de 12 ani mergea pe jos la școală, împreună cu sora lui mai mare. Ei veneau din Scobâlțeni, o localitate învecinată și aflată la aproximativ un kilometru.

Sunt foarte mulți copii din localitățile aflate în jurul Podul Iloaiei care vin aici la ore, ei fac naveta. Însă foarte mulți dintre ei sunt nevoiți să meargă pe jos la școală, pentru că microbuzele care sunt puse la dispoziție nu au capacitatea de a-i duce pe toți, dimineața, la ore.

Cei doi copii au ales această scurtătură, prin gară, peste liniile de cale ferată. Băiatul a fost acroșat de un tren, practic rucsacul pe care îl avea în spate a fost agățat într-o ușă a trenului. Sora lui a scăpat, din fericire.

Echipajele medicale care au ajuns la fața locului nu au mai putut face nimic pentru copil, au declarat decesul.

Reprezentanţii primăriei spun că sunt doar două microbuze pentru acești copii din localitățile învecinate, aproximativ 200 de elevi, iar microbuzele nu pot transporta mai mult de 160, prin urmare, câteva zeci de elevi sunt nevoiți să se descurce, făcând drumul până la școală pe jos.

Speră primăria că anul viitor să poată cumpăra încă un microbuz, al treilea, ca astfel de incidente să nu se mai întâmple.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri