VIDEO. Cu mașina pe trotuar

Data publicării:
masina-trotuar

Deşi încalcă orice regulă de circulaţie, tot şoferul este supărat când observă că un pieton îi filmează plimbarea pe trotuar. Sfidător, accelerează printre oameni. S-a întâmplat în zona Grădinii Botanice din Bucureşti, unde în zilele aglomerate se formează cozi lungi de maşini.

O echipă Digi24 a încercat să afle ce a câştigat acest şofer când a pus în pericol vieţile pietonilor. Am pornit de la Cotroceni şi vrem să ajungem la capătul bulevardului, la Grădina Botanică, şi verificăm cât vom face până acolo în trafic. Pornim cronometrul. Am ajuns la capătul bulevardului în 3 minute fără 8 secunde. Este timpul pe care îl economiseşte un şofer care nu are răbdare să stea în coloană şi o ia pe trotuar.

Vali Porcişteanu, pilot: Timpul pe care îl poţi câştiga printr-o asemenea manevră este foarte mic şi, din păcate, mulţi oameni nu înţeleg că pe stradă nu suntem la un concurs. Trebuie să ne deplasăm cât mai sigur, nu cât mai repede. Pun în pericol foarte mult pietonii, pentru că nimeni nu se aşteaptă ca o maşină să circule printre ei.

Poliţiştii de la Rutieră au văzut imaginile şi numărul de înmatriculare al maşinii.

Andrei Codău, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră Bucureşti: Brigada Rutieră face toate demersurile pentru identificarea şi sancţionarea conducătorului auto. Atitudinea lui a fost sfidătoare şi cu siguranţă şi măsura contravenţională va fi una pe măsură.

Pe şofer îl aşteaptă o amendă de până la 3.000 de lei şi multe zile de mers pe jos. Dar nu este singurul care sfidează regulile doar pentru a fi cu un metru în faţa celorlalţi. Dovadă stau imaginile surprinse şi în zona Unirii din Bucureşti. În vreme ce toţi şoferii aşteaptă la semafor, unii fentează coloana. Pe filmare se văd trei şoferi care circulă cu viteză pe acelaşi trotuar.

„Foarte periculos, sunt bătrâni, copii. Disciplina în trafic e foarte greoaie la noi. N-au educaţie, cei şapte ani de acasă. Aşa, dacă ei se urcă pe trotuar, înseamnă că noi trebuie să mergem pe şosea, nu?”, spun pietonii.

Capitala României este oraşul cu cel mai aglomerat trafic din Europa, arată studiile recente. În plus, aici numărul maşinilor aproape că îl egalează pe cel al locuitorilor. Faptul că pe unele trotuare parcarea maşinilor este permisă îi încurajează pe cei mai tupeişti să circule printre oameni ca pe bulevard.

Citiți și: Orașul cu cel mai congestionat trafic din Europa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri