VIDEO. Gropi adânci de patru metri pe străzile dintr-un sat din Constanța

Data publicării:
gropi zorile

La aproape două săptămâni după ploile care au acoperit litoralul de ape, satul Zorile din Constanţa arată ca după război.

14 case şi aproximativ 400 de hectare de teren agricol au fost inundate, iar şuvoaiele au lăsat urme adânci în uliţele din sat. În unele zone, ca să ajungă la câmp sau pe strada principală, oamenii trebuie să traverseze hăurile adânci de până la patru metri.

Primarul spune că umplerea cu piatră a craterelor din drumuri ar costa cât jumătate din bugetul comunei pentru tot anul. Provizoriu, gropile sunt umplute tot cu pământul dizlocat de ape.

„Noi am făcut un memoriu şi către cancelaria prim ministrului, prefectura ştie deja. Domnul prefect a zis că ne sprijină atât cât poate şi sperăm să obţinem aceşti bani”, spune viceprimarul comunei Adamclisi, Beinur Raşit.

Am fost în vale, am adus piatră. Am cărat de la cămin, de acolo, piatră să astup gropile astea să poată să treacă maşinile la câmp, la recoltat”, spune un angajat al primăriei, Radu Fălosu.

Pământul tasat nu va rezista mai mult de câteva zile, iar oamenii speră că ajutorul de la Guvern şi prefectură să vină cât mai repede. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri