VIDEO. Incendiu puternic în Hunedoara: au ars tone de material plastic, e risc de poluare

Data actualizării: Data publicării:
incendiu hunedoara

Peste 30 de pompieri intervenau duminică seară pentru stingerea focului izbucnit la un depozit de mase plastice aflat la ieșirea din orașul Hunedoara.  Ard mase plastice pe o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi. Un muncitor a suferit arsuri de gradul 1 pe un picior şi a fost dus la spital. 

Șase autospeciale şi zeci de pompieri din detaşamente de pompieri din Deva şi Hunedoara au reușit să limiteze incendiul, iar acum încearcă să stingă focarul.

Fumul gros şi dens se vedea, înainte de apus, de la câţiva kilometri distanţă. 

Intervenția a fost îngreunată de faptul că hidranții aflați în interiorul obiectivului erau dezafectați, iar pompierii au fost nevoiți să facă alimentarea cu apă în sistem navetă de la cel mai apropiat hidrant funcțional, a declarat la Digi24 Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara. 

„Deoarece, prin ardere, deșeurile de plastic au generat o mare cantitate de fum, la locul incendiului s-a deplasat și o echipă a Gărzii de Mediu și o alta de la Agenția pentru Protecția Mediului, pentru prelevare de probe”, a precizat Anemina Doda.

Pompierii au reuşit în cele din urmă, duminică noapte, după aproximativ patru ore, lichidarea incendiului. 

Un echipaj de pompieri a rămas să supravegheze zona pentru a preveni reaprinderea focului. 

Incendiul a izbucnit în curtea unei firme care produce, depozitează și colectează mase plastice.

„Este o degajare de poluanți în atmosferă datorită arderilor deșeurilor de mase plastice, mai exact folie de polietilenă. Vorbim despre o poluare a aerului, care poate fi produsă și asupra solului și asupra altor factori de mediu, a apei, datorită depunerilor aflate în suspensie”, a declarat un reprezentant al Gărzii de Mediu.

Norul mare de fum a fost purtat de curenții de aer înspre orașul Deva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri