VIDEO. Incendiu în Afumați. Garda de Mediu: Nu sunt probleme pentru sănătatea populației

Data actualizării: Data publicării:
incendiu-afumati-27-decembrie-2019

150 de pompieri au luptat, timp de câteva ore, cu un incendiu imens care a cuprins un depozit plin cu plastic, din comuna Afumați. Flăcările, care s-au întins pe aproape toată suprafață de 4.000 de metri pătrați de depozitului, au fost stinse în jurul orei 9:00. La locul intervenției s-a aflat și echipajul de analiză bio-chimică. Din cauza fumului intens, aerul a fost poluat. De altfel, locuitorii din apropiere au fost avertizați prin RO-ALERT asupra acestui pericol.

Actualizare 10:00. Incendiul de la depozitul cu materiale plastice din Afumaţi a fost aproape stins după mai bine de trei ore de la anunţarea acestuia, focul mistuind aproape întreaga suprafaţă a clădirii. În continuare mai sunt mici focare ce trebuie lichidate, însă flăcările sunt controlate.

Citește Președintele CJ Ilfov: Depozitul care a ars în Afumați nu avea paznic de noapte. Incendiul, sesizat de o patrulă de poliție

Actualizare 9:25. Reprezentanții Gărzii de Mediu au precizat că fumul degajat de incendiul din Afumați nu reprezintă un pericol pentru sănătatea populației, valorile înregistrate de un laborator mobil fiind sub limita admisă.

„Am luat legătura cu Agenția de Protecția Mediului București, care are în dotare un autolaborator, care s-a deplasat la fața locului. Am vorbit cu cei de la autolaborator și mi-au confirmat faptul că nu există pericol pentru sănătatea populației. Valoarea înregistrată este de 4 mg/mc. Valoarea este sub valoarea limită admisă, deci nu sunt probleme pentru sănătatea populației”, a spus Emil Grigore, comisar la Garda de Mediu, la Digi24.

„Până în zona rezidențială, avem cam 2 kilometri și jumătate. Oamenii nu trebuie să-și facă probleme”, a adăugat el.


Actualizare 9:00. Noi informații privind incendiul din Afumați, județul Ilfov.

E vorba de o platformă cu trei depozite, un depozit de 4.000 mp și două depozite de circa 800-1.000 mp, în vecinătăți mai avem o vilă P+1 și alte locuințe particulare. Flăcările erau foarte puternice, la 10-15 metri înălțime, temperatura de 800-1.000 grade, incendiul este localizat, flacăra este aproape lichidată, mai sunt focare la care intervenim punctual. Având în vedere degajările de fum, echipajul nostru a efectuat o serie de măsurători și valorile au fost depășite în momentul inițial al arderii. În momentul de față nu mai sunt probleme privind valorile din atmosferă”, a declarat col. Orlando Șchiopu, inspector șef ISU București-Ilfov.


Actualizare 7:10. Bogdan Toma, purtător de cuvânt al ISU București-Ilfov, a declarat la Digi24 că pompierii nu pot intra încă în clădire, deoarece există pericolul prăbușirii și, de altfel, unul dintre pereți s-a prăbușit în interior. În plus, incendiul nu este localizat și există riscul să se răspândească.

De asemenea, pompierii intervin acum cu 25 de autospeciale cu apă și spumă, 4 autoscări, 2 autospeciale pentru descarcerare și 2 ambulanțe SMURD.

„A fost trimis și echipajul CFRN pentru a se verifica substanțele toxice din zona incendiată”, a precizat el.

Până la această oră nu sunt informații cu privire la victime.


Reprezentanții ISU București-Ilfov au anunțat că un incendiu a izbucnit vineri dimineață la un depozit din localitatea Afumați, județul Ilfov.

Arde aproximativ 80% dintr-o suprafață de circa 4.000 metri pătrați.

Salvatorii intervin cu 14 autospeciale de stingere, patru autoscări, două descarcerări și o ambulanță SMURD.

În interior sunt depozitate materiale de tip PET.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis și un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă: „Incendiu major produs în Afumați. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție”.

Locuitorii din zona șoselei Fundeni au primit o avertizare similară și acum 8 zile, tot din cauza unui incendiu.

Editor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri