Sari la conținut

FOTO VIDEO. Viperă de 60 de centimetri lungime, în Muzeul Tezaurului de la Tismana

Salvamontiştii din Gorj au intervenit, duminică, pentru scoaterea unei vipere din Muzeul Tezaurului de la Tismana, unde se adăpostise după o luptă cu o pisică sălbatică. Vipera, un exemplar adult de circa 60 de centimetri, a fost eliberată în pădure, la zece kilometri distanţă de muzeu.

4

Galerie FOTO: WhatsApp

Salvamontiştii din Gorj au fost solicitaţi să intervină, duminică, pentru capturarea unei vipere cu corn intrată în incinta Muzeului Tezaurului de la Tismana, care aparţine de Banca Naţională a României (BNR).

”Vipera, un exemplar adult de aproximativ 60 de centimetri, după o luptă cu o pisică sălbatică, s-a refugiat în incinta muzeului, administratorii solicitand intervenţia unei echipe specializate pentru scoaterea reptilei. În lipsa unei astfel de echipe la nivelul judetului, cei care şi-au asumat operaţiunea au fost salvamontistii”, anunţă Salvamont Gorj.

Salvamontistii au recuperat vipera şi au eliberat-o în pădure, la aproximativ zece kilometri de zona de unde a fost capturată. Nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit site-ului BNR, Muzeul Tezaurului de la Tismana a fost inaugurat, în prezenţa guvernatorului Mugur Isărescu, în ziua de 26 iulie 2016.

”Amenajat într-o peşteră din apropierea mănăstirii, muzeul prezintă pe larg istoria Tezaurului BNR ascuns la Tismana, în perioada 1944–1947, şi valorifică, într-o formă atractivă şi bogat ilustrată, informaţii păstrate în documente din arhiva BNR, în cea mai mare parte inedite”, se arată pe site-ul BNR.