Vizita lui Joe Biden în România, prin ochii Casei Albe

Data publicării:
biden -gov

De la Bucureşti, Joe Biden i-a reamintit Rusiei până unde e graniţa NATO. Şi că e o frontieră pe care nimeni n-are voie s-o treacă. În contextul crizei din regiune, care pare să se transforme într-un al doilea Război Rece, exprimarea acestei poziţii ferme şi clare era prioritatea zero a vizitei.

Vă propunem să vedeți vizita lui Joe Biden la Bucureşti chiar prin ochii Casei Albe. Montajul oficial publicat azi pe pagina Casei Albe, a selectat următoarele fragmente din discursul rostit marţi de Joe Biden la București:

„În ultimii 25 de ani, am ajuns să cunosc şi să apreciez această ţară frumoasă.

V-am văzut cum aţi parcurs drumul de la tiranie la libertate. În România, forţele militare americane au descoperit un aliat NATO devotat şi de încredere.

Ne pasă foarte mult de Alianţă, angajamentul american faţă de apărarea colectivă şi faţă de Articolul 5 din Tratatul NATO este o obligaţie sacră din punctul nostru de vedere. O obligaţie sacră nu doar acum, ci tot timpul.

Sunt aici să spun în numele preşedintelui ceea ce sper că ştiţi deja: Puteţi conta pe noi. Punct! Noi facem ceea spunem şi spunem ceea ce gândim.

Azi, agresiunea din Crimeea la mai puțin de 250 de mile de teritoriul românesc și de granițele NATO ne reamintește de ce avem nevoie de NATO și de ce locul României este în NATO. Graniţele Europei nu trebuie să mai fie schimbate niciodată sub ameninţarea armelor. De aceea, noi continuăm să condamnăm ocuparea ilegală a Crimeei de către Rusia.

Eforturile Rusiei de a destabiliza Ucraina continuă. Trebuie să rămânem fermi în impunerea de sancţiuni mai dure Rusiei şi să impunem aceste sancţiuni împreună.

Dar strategia noastră nu trebuie să se bazeze doar pe impunerea de sancţiuni, trebuie să se bazeze şi pe investiţii şi revitalizarea NATO, pentru ca Alianţa să iasă din această criză şi să privească spre summitul din Ţara Galilor mai puternică şi mai unită”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri