Foto „Voi consumați, alții suferă” – un grup de activiști spanioli a vandalizat iahtul moștenitoarei miliardarului Walmart, acostat în Ibiza

Data publicării:
activistii de mediu au vandalizat un iaht si stau in fata lui protestand
Captura foto Futuro Vegetal

Activiștii de mediu din grupul Futuro Vegetal au vopsit cu spray o ambarcațiune luxoasă și au protestat în fața acestuia cu pancarte, informează CNN.

„Cel mai bogat 1% din populația lumii poluează mai mult decât cei mai săraci 50%”, susțin activiștii de la Futuro Vegetal. „Ne condamnă la un viitor de durere, mizerie și dezolare. Ei ne distrug planeta, compromit pământul și tot, pentru a duce un nivel de viață care depășește limitele rațiunii”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit mai multor site-uri de știri din industria de transport maritim, iahtul îi aparține lui Nancy Walton Laurie, moștenitoarea miliardarului Walmart.

Cei doi protestatari au fost reținuți de Garda Civilă Spaniolă duminică dimineața și au fost eliberați luni, potrivit Futuro Vegetal.

Un act similar a mai avut loc săptămâna trecută, când grupul de activiști a vopsit cu spray un avion privat pe aeroportul din Ibiza, ceea ce a dus la oprirea pistei pentru câteva ore.

„Acțiunea pune capătul campaniei „Avioane și iahturi, petrecerea s-a terminat”, convocată de Extinction Rebellion Ibiza, care cer interzicerea avioanelor private și încetarea emisiilor de lux”, a transmis Futuro Vegetal.

Grupul climatic Extinction Rebellion (XR) s-a angajat, de asemenea, să vizeze cei 1%, spunând că vor să clarifice că „bogații și activitățile lor de agrement care risipesc resurse esențiale sunt un lux pe care nu ni-l putem permite”.

La începutul acestei luni, activiștii XR din Spania au astupat găuri pe 10 terenuri de golf din întreaga țară pentru a protesta împotriva folosirii apei de către terenurile de golf în timpul uneia dintre cele mai grave secete înregistrate în Spania.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri