Vremea de 1 mai în toată țara. Prognoza meteo pe trei zile

Data publicării:
ploaie mediafax-1

 

Actualizare 17:10: ANM a emis o avertizare de tip nowcasting de vreme rea pentru 11 județe. Începând de la ora 17 și până la 18:45, în Dolj, Olt, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleroman și Caraș-Severin se vor înregistra frecvente descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni, averse ce pot depăşi 15 l/mp şi atinge 20 l/mp, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului. 


Mâine, 1 mai, vremea rămâne instabilă, îndeosebi după-amiaza şi seara. Va ploua pe arii extinse în sud, sud-vest, dar şi în zonele înalte, în timp ce în restul ţării ploile vor fi locale. Vor fi mai ales averse, cu tunete, fulgere, vânt alert şi nu este exclus să cadă grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade pe litoral şi în depresiuni şi 23 de grade la câmpie.

Vremea se schimbă radical până la sfârşitul săptămânii! Vineri va ploua mai mult în sud, sud-vest, la deal şi la munte, iar maximele se opresc la 24 de grade. Ploile de sâmbătă, posibil torenţiale, vor cuprinde treptat toată ţara, începând din nord-vest, iar în Lunca Dunării vor fi 25 de grade. Duminică temperaturile scad cu peste 10 grade în vest, nord şi centru. În plus, va continua să plouă abundent pe arii extinse, iar la munte, noaptea va ninge.

În București, la noapte, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 6...9 grade.

Mâine, în Capitală, cerul se va înnora spre seară, când vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul nu va crea probleme, iar mercurul din termometre va urca până la 22 de grade Celsius. Presiunea atmosferica se menţine foarte scăzută.

Vremea rămâne instabilă cel puţin până la sfârşitul săptămânii, aşa că locuitorii Capitalei vor avea parte de ploi de scurtă durată în fiecare zi. Cu toate acestea maximele ajung la 23 de grade vineri şi sâmbătă. Duminică, temperaturile scad şi nu mai depăşesc 18 grade. În plus, ploile se vor înmulţi, iar vântul va prinde putere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri