Ziua Naţională, serbată pe Google cu un doodle desenat de o elevă din Suceava

Data publicării:
doodle 204 20google 20romania 20mea 20este 20728x455-36262

Desenul realizat de Iasmina Maria Răceanu a fost desemnat de public câştigător dintr-o listă de peste 10.000 lucrări participante în competiţia Doodle 4 Google cu tema „România mea este...”. Pe lângă afişarea de-a lungul Zilei Naţionale a doodle-ului, Iasmina a primit şi un premiu de 15.000 de lei şi o bursă de tehnologie de 20.000 de lei pentru şcoala la care învaţă.

Pentru Iasmina, România este „o ţară verde cu munţi şi văi, dealuri şi câmpii, colorată de obiceiuri frumoase ce trebuie păstrate, înnobilată de artişti şi sportivi ce i-au înălţat numele la cer. România mea merită iubită!”.

Competiţii similare pentru decorarea paginii de start Google în momente speciale s-au organizat în peste 30 de ţări, dar România se află anul acesta doar la prima ediţie.

Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afişat pe pagina de start Google care au acompaniat de-a lungul anilor căutările online făcute de utilizatorii din întreaga lume.

În galeria celor mai recente doodle-uri dedicate României au fost incluse numeroase figuri şi evenimente: Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Mărţisorul, iar acum, Ziua Naţională a României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri