Ziua porților deschise. Mii de oameni au vizitat Guvernul și Parlamentul 

Data publicării:
porti deschise guvern ponta facebook

„Bine aţi venit, vizită placută și la mulți ani în ziua de astăzi, poate azi avem liniște și pace”, le-a spus Victor Ponta celor care au venit să vadă sediul Guvernului.

Sala unde miniştrii se adună pentru şedinţele Executivului a fost plină ochi de oameni. Curioşii au vrut neapărat să cerceteze atent locul pe care nu l-au văzut decât la televizor. Cel mai vânat a fost scaunul premierului. Iar unii s-au pus chiar în pielea prim-ministrului.

Foto: Facebook/Victor Ponta

Şi, dacă tot erau la Guvern, cu premierul în faţa lor, unii au folosit ocazia şi şi-au spus păsurile.

Ziua porților deschise trebuia să se încheie la ora 15.00, dar programul ar putea fi prelungit, deoarece mulți oameni mai stăteau încă la coadă.

„Am venit să văd unde dorm parlamentarii”

Mii de români au venit de asemenea să viziteze Palatul Parlamentului. Au venit oameni de toate vârstele, au admirat, dar au şi criticat clădirea ori s-au fotografiat în sălile şi birourile pe care nu le văzuseră decât la televizor.

Foto: Facebook/Victor Ponta

A fost atins și un record: peste 1.000 de oameni au vizitat sediul legislativului în fiecare oră. Porţile Parlamentului s-au deschis pentru oricine a fost curios să vadă uriaşa clădire în care numai deputaţii şi senatorii au dreptul să calce. În total, 13.000 de persoane au trecut pragul impunătoarei clădiri.

În funcţie de generaţie, fiecare om a urmărit altceva atunci când a intrat în Parlament.

De ce ai venit aici? A fost întrebată o fetiță. „Să văd unde dorm parlamentarii”, a răspuns ea. „Dar, unde ai văzut că dorm?” „Păi, în sedinţe”.

Alte păreri ale vizitatorilor:

„Ceauşescu s-a chinuit să facă acesta construcţie. Cei care sunt al putere nu ne prea ajută”.

„Este impresionant.Am străbatut mii de kilometrii să vedem alte obiective şi aici nu fusesem niciodată”.

„ (Sunt) nostalgic dupa trecutul în care s-a facut ceva, acum nu se face nimic, nimic....”

Cei care au decis să viziteze Palatul Parlamentului au aşteptat chiar şi o oră pentru a intra în clădire. Cu toţii erau curioşi să vadă unde lucrează parlamentarii. Doamnele au zăbovit în preajma obiectelor de decor. Au admirat statuile de pe holuri, trablourile, covoarele şi draperiile: „Voiam sa vad ce material este. Este un pluș făcut frumos. Acasă avem stofe simple”.

„Ce nu vă place, de fapt?”

„Zorzoane, pereții prea încarcați”.

Pe holuri, în salile de plen, toţi vizitatorii au ţinut să importalizeze momentul în care au trecut pe acolo unde se iau cele mai importante decizii.

Românii pot vizita Parlamentul o dată pe an. A fost pentru prima oară, însă, când evenimentul „Porţi Deschise” a fost organizat de Ziua Naţională a României.  

Foto: Facebook/Victor Ponta

Arcul de Triumf s-a putut vizita

Ca de fiecarea dată după parada militară, și Arcul de Triumf pe sub care au trecut militarii a fost deschis pentru public.

Sute de bucureşteni s-au aşezat la coadă să viziteze simbolul Unirii României. De îndată ce parada parada miliatră s-a încheiat, monumentul a fost deschis pentru vizitatori. Înauntru, de-a lungul scărilor înguste, este scrisă istoria României. Sunt expuse aici fotografii, documente ale Marii Uniri şi chiar prin replici ale sceptrului şi coroanei regelui Ferdinand.

Nu numai românii au fost impresionaţi de Arc, ci şi turiştii străini veniţi să viziteze Bucureştiul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri