Firea despre patinoarul din parcul Romniceanu: Este o dezinformare

Data publicării:
gabriela firea fb

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat miercuri că informaţiile privind construirea unui patinoar în parcul Romniceanu sunt eronate şi că PMB îşi rezervă dreptul de a se apăra în instanţă împotriva acestei maniere de a comunica public informaţii neadevărate.

„M-am interesat atât la colegii mei de la PMB, cât şi într-o discuţie telefonică cu domnul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, şi pot să vă asigur - cel puţin mi s-au dat toate asigurările necesare şi eu vi le transmit - contrar celor afirmate în mass-media de către o asociaţie şi preşedintele acesteia, nu se construieşte pe spaţiul verde în parcul Romniceanu niciun patinoar. Nici pe spaţiul verde şi nici într-o altă zonă. Deci este o dezinformare. Nu ar fi prima pe care o proferează această asociaţie şi ne rezervăm dreptul să ne apărăm în instanţă împotriva acestei maniere de a comunica public informaţii toxice, neadevărate”, a declarat edilul general, la sediul PMB.

Firea a menţionat că lucrările care se desfăşoară în acest parc vizează desfiinţarea unor elemente de joacă şi de mobilier urban care sunt avariate.

„Subliniez faptul că, potrivit hotărârii de Consiliu General nr. 160/2001, parcul Romniceanu se află în administrarea Primăriei Sector 5, iar din partea domnului primar - care de asemenea va comunica şi el public pe acest subiect - am fost asiguraţi că nu se amenajează niciun patinoar, ci lucrările care se desfăşoară în această perioadă se referă la desfiinţarea unor elemente de joacă şi de mobilier urban care sunt avariate, deteriorate şi care puneau în pericol siguranţa copiilor. Aceste lucrări sunt realizate de o societate a Consiliului Local al Sectorului 5, SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA. Aceste lucrări de punere în siguranţă s-au făcut după o sesizare a Oficiului de Protecţie a Consumatorului”, a spus Firea.

În 25 decembrie, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România - filiala Bucureşti, Şerban Sturdza, a susţinut, într-o scrisoare deschisă adresată primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că în Parcul Romniceanu, aflat într-o zonă protejată, s-a amenajat, fără aprobările necesare şi legale, un patinoar, şi a anunţat că a depus o sesizare în acest sens la Poliţia Capitalei.

În cursul zilei de miercuri, şi Primăria sectorului 5 a anunţat că în parcul Romniceanu nu se construieşte un patinoar, ci se desfăşoară lucrări de aducere la starea iniţială a domeniului public în urma dezafectării unui loc de joacă.

Conform Primăriei sector 5, în primăvara anului 2018 în respectiva locaţie va fi amplasat un loc de joacă modern.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Oprah Winfrey, internată de urgență. Care este starea celebrei prezentatoare TV
Digi FM
Adi Despot, după ce Babasha a urcat pe scenă la concertul Coldplay: ”Te...
Pro FM
Soția lui Jorge a furat toată atenția la o nuntă mondenă, într-o rochie decoltată și cu crăpătură. E cu 10...
Film Now
Robert De Niro, îndrăgostit lulea de iubita lui cu 35 de ani mai tânără. Actorul nu s-a oprit din zâmbit în...
Adevarul
Rezultate alegeri locale 2024. Suceava: Tânărul care l-a învins pe Gheorghe Flutur. S-a înscris în PSD din...
Newsweek
Ce categorie de pensionari iau 1.500 lei în plus la pensie la recalculare? Când s-au pensionat?
Digi FM
Anca Molnar, make-up artistul vedetelor, a murit la doar 35 de ani. Tânăra fusese diagnosticată cu o formă...
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Ce crede Russell Crowe despre „Gladiator 2”: "E puțin inconfortabil". Mărturisirile neașteptate ale starului
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...