Sari la conținut

Godină publică controversatele subiecte de la istorie: Priviți cu mare atenție, nu era ușor de observat asta

Marian Godină este nemulțumit de modul în care s-a desfășurat anul acesta examenul de admitere la Academia de Poliție, în special la proba de istorie unde, spune el, mai multe grile au fost greșite. Miercuri, Academia de Poliţie a anunţat că a modificat baremul de corectare la întrebări de la proba de Istorie, în urma sesizărilor primite de la candidaţi care au reclamat că în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită.

Poliţistul Marian Godină, care a susţinut şi el examenul şi a reclamat problemele de la această probă, spune că mai există şi alte grile de corectare cu răspunsuri eronate. Iar drept dovadă, el a publicat subiectele la istorie, pe pagina sa de Facebook:

„Astăzi vor fi afișate rezultatele admiterii la Academia de Poliție. Eu voi fi respins, sunt convins de asta. Voi fi făcut prost și în toate felurile. Îmi asum asta și îmi asum că trebuia să iau note mai mari, dar voi dori să mă conving că m-am bătut de la egal la egal.
Însă reprezentanții Academiei vor trebui să își asume ce au făcut și ceea ce nimeni nu a observat până acum, nici candidații în timpul examenului nu au observat. Sau poate unii au știut ce trebuie să observe.

Priviți extrem de atent întrebările de cauzalitate la istorie ale căror cerințe, deși identice sunt formulate diferit. Astfel, la unele întrebări la varianta c) este scris așa:
"C. dacă primul enunț este adevărat iar al II-lea fals"
Iar la altele este scris așa:
"C. dacă primul enunț este adevărat iar al II-a este fals."

Așa-i că nu a observat nimeni asta până acum? Îmi amintesc că, nu demult, niște copii au fost eliminați din Bacalaureat pe motiv că au avut scrisuri diferite și s-a considerat ca fiind semne pentru corectori. Oare astea au fost tot niște semne?

Explicați-o pe asta, domnule rector! De ce această cerință nu e formulată identic? Bănuiesc că se scria cu copy-paste, nu era necesar a fi scrisă de fiecare dată.

Priviți cu mare atenție pozele, nu era ușor de observat asta. Sper să se înțeleagă unde bat.”