HARTĂ Cod galben de vânt în mai multe zone ale țării

Data actualizării: Data publicării:
Southport, Merseyside, UK. 14th Dec, 2019. UK Weather; Strong winds at the coast for walkers on the pier at Southport. Credit: MediaWorldImages/Alamy Live News
La altitudini mai mari de 1700 m, rafalele vor depăși 90...100 km/h. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vânt, duminică, ce se va extinde până la noapte. La munte, rafalele vor fi puternice, transmite sursa menționată.

Codul galben emis duminică de ANM are un interval de valabilitate cuprins în perioada 5 noiembrie, ora 10,00 – 06 noiembrie, ora 02,00.

cod galben de vânt
sursa foto: ANM

În această perioadă vor fi intensificări ale vântului pe parcursul zilei în Banat, Crișana, vestul și nord-vestul Transilvaniei și în zonele montane cu viteze de 55...70 km/h, iar seara și noaptea mai ales în Carpații Orientali.

La altitudini mai mari de 1700 m, rafalele vor depăși 90...100 km/h.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în regiunile estice și sud-estice, cu viteze în general de 45...50 km/h.

În regiunile intracarpatice vor fi averse, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp.

Vremea în București

Valorile termice vor crește față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa cu mult peste cele specifice datei, cu o maximă de 22...23 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări și probabilitate ridicată de averse spre seară și la începutul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a intervalului, viteze de până la 35...40 km/h.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri