Sari la conținut

Hotelurile pentru animale, suprasolicitate de Paște. Cât costă o cameră

Nu doar oamenii pleacă în mica vacanţă de Paşte. Prietenii lor necuvântători sunt lăsaţi la pensiuni speciale. Hotelurile pentru câini şi pisici au aproape toate rezervele ocupate spun administratorii. Din cauza hotelurilor care nu primesc animale de companie, stăpânii plătesc şi câte două-trei sute de lei în plus la concediul lor cazarea pentru căţei.

Okan este un turc stabilit la Bucureşti. Profită şi el de zilele libere din România care să plece într-o vacanţă, cu familia. Nu poate lua şi câinele în avion, dar ştie că va fi îngrijit cu mare atenţie până când se întoarce.

Okan Yurtsever, proprietar câine: Suntem fericiţi deoarece câinele nostru poate ieşi afară de trei ori pe zi. În plus, îi dau mâncarea pe care dorim noi. Este singurul loc sigur. Îşi poate face prieteni, se joacă.

În hotelurile pentru animale se găseşte cu greu un loc liber în această perioadă, pentru că de la an la an sunt tot mai mulţi cei care preferă să plătească pentru servicii profesioniste.

Copil: Plec în Bulgaria de Paşte cu părinţii.
Reporter: Şi câte zile stai?
Copil: Patru. Mi-e dor de ea şi dacă o las doar o zi!

Ca la orice hotel, preţurile depind de spaţiul în care este cazat „clientul”. Pentru o cameră economică, stăpânii plătesc 50 de lei pe zi. O încăpere cu acces la terasă ajunge la 70 de lei, iar pentru cei care vor condiţii de lux, costurile ajung şi la 120 de lei pe zi.

  • Camere câini Economy - 50 lei/zi
  • Camere câini Clasic - 70 lei/zi
  • Camere câini VIP - 120 lei/zi

Mihaela Brazdeş, jurnalist Digi24: Stăpânii care vor să îşi lase animalele de companie într-un mediu cât mai apropiat cu cel de acasă, pot opta pentru o cameră VIP. Aici, de exemplu, este o companie, este un televizor care merge încontinuu şi sunt şi camere web. Astfel, stăpânii pot vedea în orice moment ce fac animalele lor.

Raluca Şandru, reprezentant hotel animale: Plimbările sunt incluse în preţ, de trei ori pe zi, în principiu. La fiecare plimbare, căţeii sunt scoşi separat. Ca şi serviciu suplimentar există grădiniţa care este o socializare cu ceilalţi căţei, în funcţie de compatibilitate.

Tot la hotel, stăpânii pot rezerva pentru animalul lor ore de dresaj. Nu este ieftin, dar vor pleaca acasă cu un căţel mult mai ascultător. Pentru asta vor achita 140 lei pentru o oră de dresaj.

Cristian Feter, dresor: Pornim de la un limbaj banal. Un da şi un nu. Mai departe începem să învăţăm comenzi. Cei mai mulţi căţei vin fără un pachet de lecţii.

Servicii hoteliere sunt şi pentru pisici. Cazarea la comun, într-un salon, costă costă 40 de lei pe zi, în timp ce o cameră individuală ajunge la 60 de lei.