Ilie Năstase, condamnat la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă

Data actualizării: Data publicării:
170422_FEDCUP_ILIE_NASTASE_01_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
Foto: Inquam/George Călin

Fostul tenisman Ilie Năstase a fost condamnat, miercuri, la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare, după ce a refuzat recoltarea de probe biologice când a fost oprit de poliţiştii de la Brigada Rutieră, scrie Agerpres.

Judecătoria sectorului 1 a stabilit că Ilie Năstase se face vinovat de cele două acuzaţii pentru care a fost trimis în judecată de procurorii bucureşteni.

Astfel, acesta a primit 8 luni de închisoare cu suspendare pentru refuz de recoltare de probe şi 4 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. Judecătorii au contopit cele două pedepse şi au stabilit ca Ilie Năstase să o execute pe cea mai grea, cea de 8 luni, pe care au majorat-o cu o lună şi 10 zile.

Judecătorii au mai stabilit ca termenul de încercare să fie de doi ani de zile, perioadă în care fostul tenisman este obligat să respecte mai multe condiţii stabilite de instanţă în baza legii.

Decizia de miercuri nu este definitivă şi poate fi contestată de toate părţile din proces, caz în care dosarul va ajunge la instanţa superioară.

Pe 25 mai 2018, în jurul orei 4,45, pe Şoseaua Nordului, zona Ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Năstase. Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, fostului tenisman i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care acesta a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de probe biologice.

Ilie Năstase a refuzat să îi fie recoltate probe biologice şi a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare de probe biologice.

În aceeaşi zi, la câteva ore distanţă, Ilie Năstase a fost prins din nou de poliţişti, de această dată în timp ce conducea fără permis un scuter.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri