În timpul unui proces de crimă, o judecătoare a trimis sute de mesaje ca să spună că avocatul e „superb” și procurorul „transpirat”

Data actualizării: Data publicării:
sala de judecata in timpul procesului
Judecătoarea Traci Soderstrom a trimis peste 500 de mesaje în timpul unui proces de crimă de anul trecut FOTO: Lincoln County Sheriff's Office

O judecătoare din Oklahoma, SUA, care a fost prinsă trimițând sute de mesaje și scrolând pe rețelele sociale în timpul unui proces de crimă de anul trecut, a recunoscut că a avut un comportament „nepotrivit” și și-a dat demisia la sfârșitul săptămânii trecute.

Traci Soderstrom a demisionat vineri, cu trei zile înainte să ajungă la judecată, într-un tribunal special, potrivit ABC News.

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată că Traci Soderstrom, acum fostă judecătoare pentru comitatele Lincoln și Pottawatomie, a fost nedespărțită de telefonul ei în timpul unui proces din iunie 2023. În acel proces, Khristian Tyler Martzall a fost judecat pentru uciderea fiului de 2 ani al iubitei sale.

O investigație ulterioară a Curții Supreme din Oklahoma a stabilit că Soderstrom a trimis mesaje de peste 500 de ori unui funcționar judecătoresc în timpul procesului, mesaje în care „au râs de aspectul fizic al avocaților, juraților și martorilor și au folosit un limbaj ofensator la adresa procurorilor”.

„Au fost unele lucruri nepotrivite pe care nu trebuia să le fac”, a spus Soderstrom în timpul unei conferințe de presă de vineri. „Am trimis mesaje în timpul unui proces. Nu contează dacă a fost un caz de circulație, de divorț sau de crimă. Am trimis mesaje în timpul procesului și nu trebuia”, a mai spus ea.

În petiția curții supreme, judecătorul John Kane a spus că Soderstrom și funcționarul judecătoresc „i-au numit mincinoși pe martorii din proces, au admirat aspectul unui ofițer de poliție care a depus mărturie, i-au batjocorit pe procurori și s-au declarat de partea inculpatului”.

Între altele, Soderstrom a spus despre un procuror că „transpiră prin haină”, l-a descris pe avocatul apărării ca fiind „superb” și l-a numit mincinos pe martorul procurorului.

Modelul de conduită al lui Soderstrom a demonstrat „neglijarea gravă a datoriei, parțialitate și opresiune”, precum și o „lipsă de decență pentru a servi ca judecător”, a scris Kane în petiția curții.

Soderstrom a respins multe din cele menționate în petiție și a spus că nu poate fi acuzată de părtinire în acest caz.

Soderstrom și-a dat demisia de bună voie și a acceptat să nu se mai angajeze în nicio funcție judiciară în stat.

Soderstrom a fost aleasă judecătoare în noiembrie 2022 și a preluat funcția în ianuarie 2023. Ea a profesat timp de șase luni înainte de procesul de crimă.

În cele din urmă, inculpatul din procesul respectiv a fost găsit vinovat de către juriu pentru omor din culpă și a primit o condamnare cu executare.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri