Imnul național, greu de recitat de aleși

Data publicării:
steagul romaniei drapel romania

Imnul naţional le dă bătai de cap parlamentarilor, care cu greu reuşesc să intoneze o strofă. Viitorii aleşi ar putea fi nevoiţi să se descurce mult mai bine, pentru că un senator propune ca toţi candidaţii să aibă la dosar o înregistrare cu ei cântând „Deşteaptă-te, române!”. O altă dovadă de patriotism e o fotografie cu aspirantul la Parlament, alături de steagul României.

Un senator de la PSD propune ca dosarul fiecărui candidat pentru Parlament să conţină o înregistrare audio sau video în care acesta recită sau cântă imnul naţional. O probă pe care actualii aleşi ar trece-o cu greu.

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a recitat o parte din imnul național:

-Deşteaptă-te române din somnul cel de moarte în care te adânciră barbarii de tirani. Păi nu este suficient? Nu e asta primă strofă?

-Nu.

-Dar care e?

-Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume că-n aste mâini mai curge un sânge de barbar... un sânge de roman.

Deşi a avut o carieră muzicală de succes, deputatul Mihai Sturzu a avut nevoie de internet şi multă concentrare ca să intoneze imnul naţional.

Deşteaptă-te române din somnul cel de moarte în care te adânciră barbarii de tirani, acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă la care să se închine şi cruzii tăi duşmani. Sper că a fost bine, Doamne ajută. Nu ştiu dacă e greu, îl mai ţin minte de când cântă naţionala, dar e în principiu greu să îl ţii minte”, afirmă Mihai Sturzu,membru PRU, deputat.

Alţi parlamentari au refuzat din start provocarea.

Nu, eu cred că mai ştiu prima strofă şi din Trei culori cunosc pe lume, din primul imn pe care l-am învăţat la şcoală”, spune Ovidiu Iane, deputat PSD.

Proiectul parlamentarului PSD mai prevede şi depunerea unei fotografii în care candidatul să apară alături de tricolor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri