Video&Foto Încă o zi cu aglomerație în piețele din București, în ciuda măsurilor împotriva răspândirii COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
Oameni pe stradă în București
Oameni pe stradă în București Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Sfaturile autorităților legate de respectarea distanțării sociale și evitarea aglomerației în această perioadă par să ajungă cu greu la urechile unor români. Iar acest lucru se observă în unele piețe, dar și magazine.

O piață din sectorul 4 al Capitalei, de exemplul, arăta astăzi ca într-o zi obișnuită de dinaintea declanșării crizei coronavirusului, iar în fața Pieței Rahova, din sectorul 5, oamenii au ignorat recomandările legate de păstrarea distanței minime și s-au deplasat foarte aproape unii de ceilalți.

A fost aglomerație și într-un magazin de bricolaj din Balotești, județul Ilfov, acolo unde clienții au mers printre rafturi sau au stat la rând fără a respecta măcar un metru și jumătate distanță între ei.

Nici în Piața Obor lucrurile n-au stat altfel, după ce vineri o echipă Digi24 a surprins imagini incredibile: piața era arhiplină și foarte puțini oameni purtau măști sau mănuși.

Foto: Digi24
Foto: Digi24

Marcel Vela: Lumea a înțeles, așteaptă ordonat

Aceste imagini vin în contextul în care, sâmbătă dimineață, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, declara la Digi24 că „lumea a înțeles” și că „așteaptă în mod ordonat intrarea în piață”.

„Am văzut și eu imaginile, am verificat, după care ați prezentat imagini în care lumea a înțeles, așteaptă în mod ordonat intrarea în piață, exact ca la un supermarket, iar vânzătorii au mijloace de protecție, mă refer la mască și mănuși. A fost poate, la începutul zilei, acea dorință de a ieși din casă, de a se bucura de produsele agroaliemntare, este miros de primăvară în fiecare localitate din țară, oamenii își doresc să mănânce produse proaspete, iar producătorii să-și etaleze produsele”, a declarat Marcel Vela.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri