Încă un primar vrea să desființeze Poliția locală: „Să ne trăiască, altcineva să nu-i dorească!”

Data publicării:
politia-locala-vaslui
Foto: facebook.com/pg/politialocalavs

Primarul orașului Vaslui a anunțat că vrea să desființeze Poliția Locală. Vasile Pavăl este nemulțumit de numărul mare al amenzilor pe care le dau polițiștii locali și de lipsa prevenirii faptelor. În noiembrie 2019, o inițiativă similară a avut și primarul din Darabani, județul Botoșani.

Vasile Pavăl a adăugat că multe dintre amenzile date de polițiștii locali ajungă să nu fie plătite, iar din acest motiv agenții ar trebui să se axeze mai degrabă pe prevenirea faptelor.

„Le-am spus-o și lor și cred că nu scapă. O să fiu al doilea primar din România care semnează desființarea lor. A mai fost primarul de la Darabani, de la Botoșani, probabil urmez eu. Semnez desființarea lor, nu se poate așa ceva. Măi, fraților, în activitatea dumneavoastră sunt și măsuri de prevenție, nu sunteți doar cei cu pistolul. Cel mai simplu e să amendeze, iar amenzile afectează bugetul, că nu le poți încasa, te înscrii cu anumite sume. E o întreagă tevatură. Lor le este simplu să spună că au dat amenzi. Acesta este mod de rezolvare?”, a spus Vasile Pavăl, potrivit vremeanoua.ro.

„Am primit semnale că persoane fără venituri, care caută în gunoaie, au venit cu o căruță cu cai și au răsturnat containerele la un punct gospodăresc. O persoană din zonă care a văzut asta, a sunat la Poliția Locală. Știți ce i s-a spus acolo? „Știm, doamnă, că se întâmplă astfel de lucruri, dar nu avem ce să le facem. Venim și le confiscăm calul, dar ce să facem cu el? Unde îl ducem?”. Vă dați seama, după aceea persoana respectivă nu a mai primit niciun răspuns de la Poliția Locală. (...) Sunt colegii mei, să ne trăiască, altcineva să nu-i dorească!”, a mai spus primarul Vasluiului.

Edilul i-a amenințat pe polițiștii locali că dacă imaginea lor nu se schimbă, atunci va semna desființarea Poliției Locale.

El este al doilea primar din țară care a anunțat că vrea să desființeze Poliția Locală. La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, primarul orașului Darabani, din județul Botoșani, a cerut Consiliului Local desființarea acestei instituții și trasformarea polițiștilor locali în agenți de pază.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri