Video&Foto UPDATE Încă mai sunt focare care ard mocnit în Parcul Tetarom din Cluj-Napoca. Nu se știe care este cauza incendiului

Data actualizării: Data publicării:
incendiu la cluj napoca
Un incendiu a izbucnit, marți dimineață, la o hală din Parcul Tetarom 1. FOTO: Monitorul de Cluj

Un incendiu a izbucnit, marți dimineață, la o hală din Parcul Tetarom 1, de pe Tăietura Turcului, în municipiul Cluj-Napoca. 

UPDATE 14.50. Încă mai sunt focare care ard mocnit în Parcul Industrial Tetarom din Cluj-Napoca, după incendiul de marți dimineața, astfel că la fața locului au rămas echipe de pompieri.

Potrivit ISU Cluj, flăcările au fost lichidate în jurul orei 11, iar o parte dintre forțele de intervenție s-au retras la bază.

La ora transmiterii știrii se lucrează pentru stingerea focarelor care ard mocnit, respectiv mai multe stive de materiale de natură celulozică, care vor trebui desfăcute după ce se va putea asigura accesul în siguranță și se va putea înlătura structura metalică, deformată de căldură până la nivelul solului.

"Până în acest moment nu s-au identificat în interiorul halei elemente sau materiale care să degaje gaze nocive, în urma arderii, iar mesajul de avertizare Ro-Alert a fost transmis către cetățeni, având în vedere cantitatea mare de fum degajată după izbucnirea incendiului, pentru a se putea proteja împotriva inhalării acestua", transmite ISU Cluj.

Pompierii mai spun că, cel mai probabil, fumul dens a fost favorizat de arderea izolației halei metalice, respectiv polistiren, care a fost adusă la punctul de aprindere de către temperaturile ridicate generate de arderea generalizată a materialelor celulozice și produselor de menaj depozitate în cantități mari acolo.

Deocamdată nu se știe cauza izbucnirii incendiului.

UPDATE 8.25. ISU Cluj a anunțat că incendiul a fost lichidat în mare parte și că pompierii intervin la câteva focare mocnite active, scrie presa locală.


Hala are o suprafață de circa 600 de metri pătrați, iar în incintă desfășoară activități comerciale mai multe firme. 

Incendiul a izbucnit la o hală unde funcționează firma Broda, care comercializează produse textile și accesorii auto din piele, potrivit stiridecluj.ro.

Fumul este vizibil în tot orașul.  

Un incendiu a izbucnit, marți dimineață, la o hală din Parcul Tetarom 1. FOTO: Monitorul de Cluj
Un incendiu a izbucnit, marți dimineață, la o hală din Parcul Tetarom 1. FOTO: Monitorul de Cluj

Clujenii au primit la ora 7.09 un mesaj Ro-Alert, îm care sunt anunțați în legătură cu acest incendiu și sunt sfătuiți să rămână în case: "Incendiu hală în mun. Cluj-Napoca în parcul tetarom 1 (Taietura Turcului) cu degajări mari de fum. Pentru asigurarea protecției rămâneți pe cât posibil în incinte, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum. Respectați recomandările pompierilor ISU Cluj". 

La fața locului intervin patru autospeciale, două autoscări și un echipaj SMURD. Nu sunt anunțate victime până în acest moment.  

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri