Video&Foto Incendiul puternic din Delta Văcărești a fost stins

Data actualizării: Data publicării:
Incendiu de vegetație în Delta Văcărești din București (6)
Incendiu de vegetație în Delta Văcărești din București. Foto: Inquam Photos / George Calin

Un incendiu de vegetație a izbucnit joi în Delta Văcărești din Capitală, focul cuprinzând o suprafaţă de 1,5 hectare de teren. Pompierii au intervenit iniţial cu opt autospeciale de stingere, ulterior numărul fiind suplimentat la 12. Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert.

Incendiu de vegetație în Delta Văcărești din București. Foto: Inquam Photos / George Calin
Incendiu de vegetație în Delta Văcărești din București. Foto: Inquam Photos / George Calin

ACTUALIZARE 20:35 Incendiul din Delta Văcăreşti, care s-a manifestat, joi după-amiază, pe o suprafaţă de 6 hectare, a fost stins de pompierii sosiţi la intervenţie, a anunţat Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), conform Agerpres.

ACTUALIZARE 17:30 Garda de Mediu anunţă că incendiul a determinat degajări importante de fum, fără a genera însă depăşiri ale limitelor principalilor parametrii de măsurare ai calităţii aerului.

„Astăzi 8 februarie, un incendiu puternic a izbucnit în perimetrul Deltei Văcăreşti. Acesta este în desfăşurare şi pentru stingerea lui acţionează 10 autospeciale ale ISU. Focul a determinat degajări importante de fum, fără a genera însă depăşiri ale limitelor principalilor parametrii de măsurare ai calităţii aerului, datorită vitezei vântului ce asigură o dispersie bună a fumului”, transmite Garda de Mediu, potrivit News.ro.

Instituţia a precizat că staţiile de monitorizare a calităţii aerului cele mai apropiate de locul incendiului, respectiv B2 Titan, B4 Spital Bagdasar, B23 Palatul Copiilor, B30 Piaţa Sudului şi B21 Piaţa Berceni nu au înregistrat depăşiri ale valorilor limita ai parametrilor.

„La faţa locului se afla o echipă de comisari de la Garda de Mediu Bucureşti şi monitorizează situaţia. În perimetru nu au acces deocamdată decât echipele de intervenţie ale ISU. După lichidarea incendiului, comisarii GNM vor demara o anchetă pentru a determina dacă focul a izbucnit în urma unor încălcări ale legislaţiei de mediu”, a mai transmis Garda de Mediu.

ACTUALIZARE 16:25 Dispozitivul a fost suplimentat. În total, 12 autospeciale au fost alertate.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs în Delta Văcăreşti, care se manifestă pe o suprafaţă de 1,5 hectare”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

ACTUALIZARE 16:20 Pompierii acționează cu opt autospeciale pentru stingerea incendiului.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs în Delta Văcăreşti, care se manifestă pe o suprafaţă de 1,5 hectare. Sunt posibilităţi de propagare din cauza vântului”, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

ACTUALIZARE 16:15 Vântul bate foarte tare, iar flăcările se extind. Deja a fost afectată o suprafață destul de mare. 

ACTUALIZARE 16:15 Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert, întrucât incendiul se manifestă cu degajări mari de fum. 

„INCENDIU vegetaţie uscată cu degajări de fum în Delta Văcăreşti. Conduceţi cu prudenţă. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi”, se arată în mesajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

 

Știrea inițială

Imagini cu flăcările care au cuprins vegetația din parcul natural au apărut pe rețelele sociale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Digi24 informează că pompierii au fost alertați și intervin pentru stingerea incendiului, care pare să aibă mai multe focare.

Flăcările au cuprins Delta Văcărești. Foto: Digi24.ro
Flăcările au cuprins Delta Văcărești. Foto: Digi24.ro

 

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri