Intrăm oficial în primăvară. ANM anunță temperaturi normale pentru această perioadă, dar și precipitații

Data publicării:
harta romania

Începe să se încălzească ușor, însă vor exista în continuare condiții de formare a poleiului. De asemenea, probabilitatea precipitațiilor, chiar și mixte, va fi mare până în data de 11 martie, anunță ANM.

Vântul va sufla slab spre moderat la început de săptămână, cu intensificări pe plan local, în sud-vest, sud și est, și la munte.

Spre sfârșitul săptămânii, temperaturile cresc din nou și putem spune oficial că am intrat în primăvară, cu valori apropiate de normele perioadei.

Iată cum va fi vremea pe regiuni, până în data de 11 martie, conform ANM:

Banat


Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că temperaturile maxime vor crește până spre medii de 12 grade în 7 martie, apoi până la finalul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta nu vor fi semnificative, media pe regiune situându-se în jurul a 10 grade.

Și minimele vor crește, spre medii de 3-4 grade în zilele de 7 și 8 martie, apoi, până în 11 martie, se vor situa în jurul a 2 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi relativ ridicată, pe întregul interval de prognoză.

Crișana


Vremea va intra într-un proces de încălzire, urmând ca mediile temperaturii diurne să crească până spre 11 - 12 grade în zilele de 6 și 7 martie, apoi până spre sfârșitul intervalului de prognoză variațiile să fie nesemnificative.

Minimele vor urma un parcurs similar cu cel al maximelor și vor crește spre 2-3 grade în zilele de 7 și 8 martie, pentru ca ulterior aceste valori să nu se modifice semnificativ.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în primele zile ale intervalului, dar mai ales în prima decadă a lunii martie.

Transilvania


O încălzire a vremii va avea loc în 7-8 martie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 10 grade, apoi, până la sfârșitul intervalului de prognoză, acestea se vor situa în jurul a 8 grade.

Temperaturile minime vor avea un parcurs similar, fiind în creștere, spre -1-0 grade în data de 11 martie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată.

Maramureș


Temperaturile vor crește treptat și vor ajunge la valori medii de 9-10 grade în zilele de 7 și 8 martie și, până la sfârșitul intervalului, respectiv 11 martie, nu vor avea variații importante.

Minimele vor fi, și ele, în creștere, spre medii de 1-2 grade, în intervalul 7-11 martie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată.

Moldova


Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel că mediile temperaturilor diurne vor crește spre 8 grade în data de 7 martie, apoi nu vor fi variații notabile.

Parcursul minimelor va fi similar cu cel al maximelor, acestea crescând de la o zi la alta, spre medii în jur de 0 grade în data de 7 martie, apoi nu vor varia semnificativ, situându-se până la sfârșitul intervalului de prognoză în jurul a -1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele 7 - 11 martie.

Dobrogea


Maximele vor crește de la o zi la alta, ajungând spre medii de 4-5 grade în zilele de 5 și 6 martie, apoi în jurul a 9 grade, până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Temperaturile minime vor crește de la o zi la alta până spre medii de 1-2 grade în data de 6 martie și în jurul a 4 grade până în data de 11 martie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Muntenia


Vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar maximele vor fi cuprinse între -4 și 11 grade, cele mai ridicate valori urmând a se consemna în perioada 7-11 martie. Mediile temperaturilor minime vor crește și ele, spre -2 grade în data de 6 martie, apoi spre 1-2 grade în perioada 9-11 martie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată.

Oltenia


Vremea va intra într-un proces de încălzire, urmând ca mediile temperaturilor diurne să crească spre 8-10 grade în perioada 7-11 martie.

În ceea ce privește parcursul minimelor, acestea vor crește spre medii de 1-2 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată, pe întreg parcursul intervalului.

La munte


Temperaturile maximele vor crește spre medii de 3-4 grade, în data de 9 martie, apoi vor scădea ușor spre valori în jurul a 1 grad în zilele de 10 și 11 martie.

Minimele vor crește spre medii de -2 grade, în dimineața zilei de 8 martie, apoi vor scădea, spre -4 - -2 grade, la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri