Iohannis, la Bruxelles: „Voi insista pe urgenţa sprijinului militar pentru Ucraina. E esențial să ajutăm și R. Moldova”

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis face declaratii
Președintele Klaus Iohannis. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de a participa la Consiliul European de la Bruxelles, că va insista, la acest Summit, pe „urgenţa” acordării de sprijin militar Ucrainei. De asemenea, a afirmat că „Republica Moldova este cel mai afectat stat de agresiunea Rusiei, după Ucraina” și că „este esențial s-o sprijinim”.

„Cel mai important subiect e Ucraina, de departe. Voi insista pe urgența sprijinului militar și pe necesitatea de a îndeplini angajamentele pe care ni le-am asumat. România va continua să acorde asistență pe toate dimensiunile, îndeosebi pe palier umanitar, militar și în ceea ce privește tranzitul cerealelor ucrainene. Menținerea spriinului european rămâne fundamentală și pentru Republica Moldova”, a spus Iohannis.

Iohannis a afirmat că „Republica Moldova este cel mai afectat stat de agresiunea Rusiei, după Ucraina”.

„Problemele se acumulează foarte mult în Moldova. R. Moldova traversează o perioadă preelectorală complexă și se confrună cu amenințări hibride chiar fără precedent și este esențial s-o sprijinim. Siguranța Republicii Moldova înseamnă siguranța spațiului european”, a mai spus șeful statului.

Totodată, el a transmis că va sublinia, la Consiliu, importanţa regiunii Mării Negre din punct de vedere securitar.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri