Video Iohannis, mesaj pentru antreprenorii români care pot ajuta în criza COVID-19: Fiți proactivi și veniți cu idei pentru guvernanți

Data actualizării: Data publicării:
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, sustine o conferinta de presa
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj antreprenorilor români care pot oferi ajutor în criza COVID-19. Președintele le-a transmis acestora să fie proactivi și să vină cu idei pentru guvernanți, dacă pot produce materiale sau echipamente necesare în această perioadă.

„În lume se găsesc tot mai greu materiale de protecție. Este o problemă reală.(...) Mă adresez antreprenorilor noștri: fiți proactivi! Veniți cu idei, veniți cu idei către guvernanți, fiindcă suntem interesați să promovăm produse românești în această perioadă cu precădere! Este o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste materiale, avem această oportunitate”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că deja a început producția în România pentru diferite materiale de protecție, măști sau combinezoane și a menționat intenția unor producători autohtoni de a-și adapta liniile de producție pentru producția de ventilatoare.

„Am început deja să identificăm producători români care vin și oferă astfel de materiale. Primele rezultate nu au încetat să apară. Deja există producători care s-au reprofilat și vor produce măști sau halate de protecție. Alții lucrează deja la ventilatoare absolut necesare pentru secțiile de urgență”, a mai declarat președintele.

Klaus Iohannis a avut luni o ședință de lucru cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din cabinet pentru a discuta despre situația crizei COVID-19.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri