Jandarmeria a amendat polițiștii care au dat fumigene în timpul protestelor de la Cotroceni

Data publicării:
politistii protestează la palatul cotroceni cu fumigene
Protest al polițiștilor, la Palatul Cotroceni. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Jandarmii au dat patru amenzi în valoare de 10.000 de lei sindicaliștilor din Poliție care au protestat, miercuri, în fața Palatului Cotroceni, pentru că au folosit fumigene, transmite Mediafax.

Potrivit Jandarmeriei București, au fost aplicate patru amenzi organizatorilor protestului în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice și instigarea participanților de a părăsi locul special destinat și de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică.

Jandarmii mai spun că au fost identificate patru persoane care au folosit materiale pirotehnice, atât în perimetrul destinat adunărilor publice, cât și în afara acestuia, iar folosirea lor a îngreunat vizibilitatea participanților la trafic. În acest caz, jandarmii au întocmit acte de constatare pentru a sesiza organelor competente, existând suspiciunea săvârșirii infracțiunii de folosire fără drept a articolelor pirotehnice.

Citește și: Protest cu fumigene și scandal la Cotroceni. Polițiștii s-au îmbrâncit cu jandarmii: Ați primit ordin să ne bruscați, să ne gazați

Au fost legitimate șapte persoane și, de asemenea, au fost verificate trei mașini, pe timpul protestului.

Sute de polițiști au protestat miercuri la Palatul Cotroceni, alături de alți sindicaliști din sistemul de apărare și ordine publică, față de decizia de înghețare a salariilor și tăierea sporurilor. Câțiva sindicaliști din Poliție s-au certat cu jandarmii: „au primit ordin să ne gazeze”.

Citește și: Jandarmeria le răspunde polițiștilor după protestul cu fumigene de la Cotroceni

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri