Abuzul în serviciu, dezbătut de CCR | A. Zegrean: Citiți deciziile, veți afla multe lucruri înainte ca noi să le spunem

Data publicării:
ZEGREAN

„Voi (jurnaliștii, n.r.) faceți caz, nu noi facem. Noi nu facem caz dintr-un dosar. Le luăm pe toate ca atare. Unele vă interesează, altele nu. De ce ziceți că facem caz?”, le-a spus Augustin Zegrean jurnaliștilor, referitor la excepția de neconstituționalitate ridicată de Alina Bica, fostă șefă a DIICOT.

Întrebat dacă definiția abuzului în serviciu este clară, președintele CCR a răspuns: „Citiți-o și vedeți dacă o înțelegeți, dacă nu o înțelegeți veniți să o explic.”

Augustin Zegrean a mai spus că CCR poate face schimbări în privința legii. „Curtea poate să revină asupra unei decizii anterioare, poate să-și schimbe practica. Se întâmplă la orice curte din lume, pentru că dreptul nu zace, se dezvoltă, este în permanentă dezvoltare, trebuie adaptat la lume”, a precizat el.

Referitor la faptul că în 2010 Curtea a respins aceleași excepții, Augustin Zegrean a răspuns că „e bine că citiți deciziile. De când vă spun: citiți deciziile și veți afla multe lucruri înainte ca noi să le spunem.”

Întrebat dacă legea este clară, președintele CCR a spus că „depinde cine o citește.”

De asemenea, Augustin Zegrean a mai spus că „incriminarea unor fapte sau dezincriminarea acestora este atributul legiuitorului”, întrebat dacă și România ar trebui să aplice sancțiunea administrativă, așa cum se practică în alte țări europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri