Sari la conținut
News Alert

Acuzații de fals în acte la Primăria din Buftea între foștii și actualii angajați

Acuzaţia de fals în acte din Primăria Buftea vine de la un fost director. Acesta spune că, în august 2012, o fimă a fost angajată de Primărie, pentru 50.000 de lei, să livreze şi să monteze 20 de stâlpi cu leduri electrice pe strada Studioului din Buftea. Oficialii Primăriei admit că au schimbat câteva pagini din document.

„A fost o eroare de redactare. Exact acolo unde scrie care este exact contractul, acolo s-a modificat şi nu mai avea rost să facem tot contractul cap coadă, să luăm din nou semnăturile”, spune primarul Gheorghe Pistol.

Nu s-a modificat valoarea contractului prin scoaterea montării efective. Montarea costă, probabil 30% din valoarea contractului cât ar fi trebuit să fie montajul”, spune fostul director.

La începutul lui 2013 produsele au fost aduse. De montaj, însă, nu s-ar fi ocupat respectiva firmă.

„Au fost predate lămpile după ce au fost scoase din contract în mod fraudulos. Au fost predate către societatea General Public Serv, societate al cărei capital este de 99% al Consiliului Local Buftea”, spune fostul director.

„Societatea primăriei a făcut acest montaj. Nu avea sens, având o societate a Primăriei cu obiect de activitate montarea stâlpilor şi a lămpilor electrice, să angajezi”, spune Gheorghe Pistol.

Angajaţii societăţii, însă, îi contrazic pe cei doi.

"Eu nu mi aduc aminte să le fi montat noi. Noi le-am reglat, că erau câteva dereglate de la vânt, asta este toată combinaţia ce am făcut-o noi atunci", spune Adrian Costea, inginer șef al societății General Public Serv Buftea.

Fotul director din Primăria Buftea a făcut plângere la DNA. Procurorii urmează să verifice contractele.