Afaceri de familie cu iz penal: Cosma, Fenechiu, Năstase sau Voiculescu

Data publicării:
sigla dna - captura

Familia Cosma, care se află la conducerea județului Prahova de mulţi ani, este doar ultima intrată în atenția procurorilor.

Ei cer ridicarea imunității deputatului Vlad Cosma, acuzat de trafic de influență. Politicianul ar fi intervenit la tatăl sau, președintele Consiliului Județean Prahova, pentru ca acesta să acorde contracte pentru lucrări publice unor firme indicate de asociatul său, omul de afaceri Răzvan Alexe. Acesta este apropiat și de fiica șefului administrației prahovene, Andreea Cosma, cercetată la rândul său într-un dosar de evaziune fiscală.

Tot în familie se încălca legea și în strada Zambaccian. La începutul anului, Adrian și Dana Năstase au fost condamnați definitiv pentru luare de mită.

Scos din Secția 2 de Poliției, fostul premier a declarat că nu se aștepta la o a doua condamnare la închisoare.

Adrian Năstase i-a promis Irinei Jianu că o menține în funcția de la Inspectoratul de Stat în Construcții, dacă îi renovează casa din centrul Capitalei. Dana Năstase s-a ocupat personal de importul materialelor și de alegerea decorațiunilor aduse tocmai din China, a decis instanța.

„Opt ani de muncă și de citit mai mult de 12.000 de pagini”, a spus Dana Năstase despre acest proces.

Tot anul acesta s-a pus punct unui alt proces de familie. Frații Relu și Lucian Fenechiu au ajuns după gratii, unde vor sta pentru următorii cinci ani.

Cei doi, asociați în cadrul Fene Group, au fost condamnați după ce au vândut statului transformatoare vechi, la prețul unora noi. Paguba suferită de stat: peste 7 milioane de lei.

Tată si fiică, Dan și Camelia Voiculescu au venit în fața procurorilor DNA vara trecută, pentru a răspunde acuzației de şantaj.

Vreau să îi transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate și de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societății românești, cum e familia”, a spus Dan Voiculescu.

Deși este retras în mod oficial din fruntea trustului de presă pe care l-a fondat, Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru că, susțin procurorii, și-ar fi folosit televiziunile, conduse în acte de fiica sa, Camelia, ca instrument de șantaj.

Iar bilanțul procurorilor din ultimii ani contabiliează și alte cazuri similare, printre care cel al unui fost procuror șef din Parchetul General: Angela Nicolae. Ea este acuzată că a primit mită de la un om de afaceri prin intermediul fiului său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri