Sari la conținut

Ambasadele SUA și Marii Britanii reacționează la intenția Parlamentului de a schimba Codul Penal

Reprezentanța diplomatică americană atrage atenţia că orice modificare trebuie analizată cu atenţie, astfel încât să nu submineze progresele înregistrate în consolidarea statului de drept.

O reacţie vine şi de la Ambasada Marii Britanii. Mesajul e aproape identic: În plus, britanicii atrag atenţia că Parlamentul trebuie să sprijine Justiţia.

În timp ce ambasadele transmiteau aceste mesaje, trimisul american la Bucureşti ajungea la Parlament, într-o vizită neprogramată. Dean Thompson a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu preşedinte Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Acesta din urmă a declarat că tema discuţiilor cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a fost schimbarea codurilor. Valeriu Zgonea vorbeşte despre o întâlnire tete-a-tete cu Dean Thompson, pe care l-ar fi asigurat că nu e de acord cu modificările. Şi asta chiar dacă poziţia sa ar supăra alți lideri PSD.

Victor Ponta susţine însă că altele au fost subiectele discutate. „Am discutat despre conferinţa Cyber Security de luni şi marţi”, a spus premierul. 

Citiți și:

„Marțea neagră”, reeditată în Parlament. Aleșii încearcă să oprească arestările cerute de procurorii DNA