Sari la conținut
News Alert

Anchetă DNA de proporţii la Inspectoratul de Poliţie Bistriţa - Năsăud. Ar fi implicat şi un influent om de afaceri din judeţ

 

ACTUALIZARE 13.25. Vizaţi de anchetă sunt inspectorul șef al IPJ - Ovidiu Mureșan, adjunctul său - Ciprian Buta, şeful Poliţiei Rutiere - Roberto Hasnas, dar şi şeful Serviciului Arme şi Muniţii – Ioan Ani.

Anchetatorii verifică fapte care ar fi fost comise în ultimul an.

Astfel, în luna mai, activitatea şefului Serviciului Arme şi Muniţii, Ioan Ani, a fost verificată în urma unui control dispus de şeful IPJ.

Întrucât au fost găsite mai multe nereguli, Ioan Ani ar fi apelat la un om de afaceri influent din Bistriţa-Năsăud, pentru ca acesta să intervină pe lângă şeful poliţiei astfel încât neregulile să dispară din raportul oficial.

Respectivul om de afaceri este cunoscut pentru activităţi de exploatare forestieră şi deţine patru fonduri de vânătoare.

Pentru ca dosarul şefului Serviciului Arme, Muniţii să fie curat, omul de afaceri i-ar fi oferit şefului IPJ mai multe bunuri, o maşină de teren – pe care ar fi înregistrat-o pe numele soţiei acestuia – şi o armă de vânătoare în valoare de 17.000 de lei.

Legătura dintre Ioan Ani şi omul de afaceri respectiv ar fost aceasta: şeful de la Arme şi Muniţii i-ar fi acoperit omului de afaceri diverse ilegalităţi, iar în schimb ar fi primit mai multe bunuri şi foloase, printre care şi materiale folosite la construirea unei vile.


ACTUALIZARE 13.12. „În cursul zilei de 24 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 12 locații situate în localităţi din judeţul Bistriţa Năsăud şi în municipiul Bistriţa, între care trei sedii ale unor instituţii, restul fiind sedii de societăţi comerciale şi domicilii ale unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, a comunicat DNA.


Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bistriţa a confirmat pentru Digi24 că anchetatorii sunt la sediul instituţiei.

Ei caută documente, înscrisuri şi verifică inclusiv calculatoarele angajaţilor, în cadrul unei anchete în care sunt suspiciuni privind săvârşirea unor fapte de corupţie de către poliţiştii bistriţeni.

În anchetă ar fi vizaţi şefii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bistriţa şi, respectiv, al Poliţiei Rutiere.

Ştire în curs de actualizare -